Dit is leuk om te doen met kinderen met Koningsdag

Kinderen door Sandra E

Heb je geen zin in al dat Koningsdag gedoe, maar wil je wel leuke dingen doen met je kinderen? Lees dan vooral even verder. In dit artikel delen wij leuke dingen die je kunt doen met kinderen met Koningsdag.

Lees ook: Koningsdag 2022: 8 dingen om te doen als je niet gaat feesten

Huis versieren

Versier het huis in oranje sferen. Met raamstiften kun je allerlei vlaggetjes en kroontjes tekenen op de ramen.

Bezoek een vrijmarkt

Vinden jouw kinderen het gezellig om over een markt te struinen? Lekker snuffelen en zakgeld uitgeven? Bezoek dan een vrijmarkt, er zal er vast één in jouw woonplaats zijn. Ga op tijd, dan ben je de drukte voor. Is net even wat fijner met kinderen en de leukste spulletjes zijn nog te koop.

Verkopen van speelgoed

Hebben jouw kids hun speelgoed opgeruimd en willen ze deze graag verkopen? Ga dan zelf op een vrijmarkt staan. Op deze manier kunnen ze een leuk zakcentje verdienen.

Oranje bakken en eten

Koningsdag is de dag van oranje tompoucen of iets anders als je niet van tompoucen houdt. Ga in de keuken aan de slag en maak zelf oranje tompoucen of iets anders wat je bekleedt met oranje fondant of marsepein.

OudHollandse spelletjes

Organiseer samen met de buurt een circuit met oudhollandse spelletjes. Koekhappen, spijkerpoepen of sjoelen. Pret gegarandeerd!

Bezoek een binnenspeeltuin

Komt de regen met bakken uit de lucht, bezoek dan een binnenspeeltuin met je kids. Grote kans dat het lekker rustig is! Veel pretparken en (buiten) speeltuinen zijn open met Koningsdag dus ook als het niet regent kun je er een gezellig dagje uit van maken. En ook met mooi weer is de kans groot dat het niet zo druk is.

Knutselen

Wil je lekker thuisblijven? Ga iets knutselen zoals een kroontje of een vlaggetje, ondertussen kijk je Koningsdag op TV met een oranje tompouce erbij.

Lees ook: Zo rock je die oranje lippenstift