Alle BN'ers gezakt voor hun theorie- of praktijkexamen op SBS

Media door Elsemieke

Het moment dat je moest afrijden herinner je je vast nog wel. Met zwetende handjes ging je met een examinator van het CBR aan de slag. Het Nationale Verkeerexamen 2021 liet BN'ers het afrijden nog eens opnieuw doen en wat blijkt? Alle BN'ers zijn gezakt.

Lees ook: Karin van De Scheetjes heeft nu een relatie met de broer van haar ex Hans

Alle BN'ers gezakt voor hun theorie- of praktijkexamen op SBS

Afrijden is voor velen een moeilijk moment. Als je geluk hebt en je doorstaat de test, heb je levenslang je rijbewijs en hoef je nooit meer die test af te leggen. Maar de vraag is natuurlijk wel of je op latere leeftijd nog steeds succesvol zou kunnen afrijden. Bekende Nederlanders doen opnieuw (praktijk- én theorie)examen in ‘Het Nationale Verkeersexamen’ om te testen of hun skills nog steeds wel up to date zijn. Nienke Plas, Olcay Gulsen, Bert van Leeuwen, Catherine Keyl, Rayen Panday en René le Blanc moesten voor het programma opnieuw een theorie- en praktijkexamen afleggen. Geen van de deelnemers slaagde erin beide toetsen te halen.

Door rood

Van de zes deelnemers haalde alleen Bert zijn theorietoets. Voor de praktijktest slaagden alleen Nienke en Catherine. Rayen, René en Olcay zakten zowel voor hun praktijk- als theorietest. Olcay zakte voor haar praktijktoets omdat ze door rood reed en Bert reed te voorzichtig. Rayen kreeg te horen dat hij gezakt was omdat het niet goed ging op de kruispunten en René zakte wegens spookrijden.

Theorietest voor de show

De praktijktest werd afgenomen door een CBR-examinator. Alexander Pechtold, algemeen directeur van het CBR, was in de studio aanwezig om onder meer verkeersfeitjes met de kijkers te delen. "De theorietest is speciaal voor deze show gemaakt. En is juist leuk en nuttig als je al langer je rijbewijs hebt, want er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Door Het Nationale Verkeersexamen zijn kijkers op een ontspannen manier bezig met verkeersveiligheid. Daar zet ik me samen met collega’s graag voor in." Ook de theorietest, die in de studio door de BN’ers is gemaakt, is door het CBR gemaakt. Van alle vragen werden de juiste antwoorden besproken en toegelicht.

Foto: BrunoPress

Lees ook: FOTO's: Dusty van Ex On The Beach laat gloednieuwe tanden zetten