Waarom iedereen stalen deuren in huis heeft (en jij ze waarschijnlijk ook wil!)

Wonen door Redactie Ze.nl

Als je van interieur houdt, kan het je simpelweg niet ontgaan zijn. De trend rondom stalen deuren. Tegenwoordig laat bijna iedereen zo’n stalen deur in huis plaatsen. Voor de woonkamer, de slaapkamer, badkamer, voorraadkast. Maar, waarom eigenlijk? Wij zetten alle voordelen van stalen deuren voor je op een rij. 

stalen deuren

Veel meer natuurlijk licht in huis

Waar een standaard binnendeur de doorloop van het licht blokkeert, zorgt een stalen deur er juist voor dat datzelfde licht door kan lopen naar de ruimte achter de deur. Heb je grote ramen in je hal? Dat wil je door laten lopen naar je woonkamer. Daardoor oogt een ruimte direct een stuk lichter en groter. 

Over groter gesproken: optisch groter huis! 

Licht laat dingen groter lijken. Zo ook in je woning. Hoe lichter een woning is, hoe ruimtelijker deze aanvoelt. Een stalen deur met veel glas zorgt voor meer licht in verschillende ruimtes, waardoor het optisch groter oogt. Je hoeft dus geen groter huis te kopen om het ruimtelijker aan te laten voelen. 

Dit geldt overigens niet alleen bij natuurlijk licht, maar ook bij sfeerverlichting. De sfeerverlichting in je woonkamer schijnt zo ook door in je 

Stalen deuren met helder glas, rookglas of melkglas

In de woonkamer is een stalen deur een mooie optie. Maar voor je voorraadkast? Of wat dacht je van je badkamer? Je wil niet tegen rommel aankijken en wat extra privacy is ook wenselijk. Daarom kun je de meeste deuren ook met andere soorten glas laten uitvoeren. Rookglas is getint glas, waar je nog wel doorheen kunt kijken. Door melkglas kun je dan weer niet heen kijken, maar nog wel schimmen zien. 

Je nieuwe stalen deur helemaal op maat laten maken

Ga je naar een bouwmarkt, dan vind je de stalen deuren met drie glazen vlakken die doorbroken worden door de stalen frames. Maar wist je dat er nog veel meer opties mogelijk zijn? Zo kun je je deur ook in vier vlakken laten verdelen, of juist verticale lijnen laten aanbrengen. Bij deze stalen deur specialist worden de deuren helemaal op maat gemaakt en precies naar jouw wens. Een bezoekje aan hun showroom kan je trouwens ook veel inspiratie geven!