6 bands waar jij in de 90's sowieso fan van was

Media door Jeanine

Als je bent opgegroeid in de 80’s en 90’s, zijn er genoeg classics die je nog steeds woord voor woord mee kunt zingen. I Want It That Way bijvoorbeeld, of wat dacht je van No Scrubs? De 90’s kende behoorlijk wat goede muziek. Wedden dat jij de radio harder zette als de muziek van één van deze zes bands werd gespeeld?

Lees ook: Nostalgie: zo ziet de cast van Victorious er tegenwoordig uit

Take That

De Britse boyband Take That veroverde in de jaren negentig veel harten. Inmiddels is Robbie Williams als solo-artiest een wereldwijd fenomeen, maar zijn debuut als artiest begon toch echt in Take That. Samen met Robbie, Mark Owen, Howard Donald, Gary Barlow en Jason Orange bereikte de groep hit na hit. De groep kwam in 2005 zonder Robbie weer bij elkaar. Inmiddels zijn alleen Mark, Howard en Gary nog over, maar ook als trio klinkt Take That nog hartstikke goed.

*NSYNC

Justin Timberlake, Lance Bass, Chris Kirkpatrick, JC Chasez en Joey Fatone. Komen deze namen je nog bekend voor? Als er één band is die we niet kunnen vergeten, dan is het *NSYNC wel. De Amerikaanse boyband kwam uit met hits als I Want You Back, Bye Bye Bye en Girlfriend.

Spice Girls

Nog meer goede muziek vanuit het Verenigd Koninkrijk! Emma Bunton, Melanie Brown, Geri Halliwell, Victoria Beckham-Adams en Melanie Chisholm maakten Spice Girls tot een van de bestverkopende meidengroepen ooit. De vijf meiden waren vooral bekend als Baby Spice (Emma), Scary Spice (Melanie B.), Ginger Spice (Geri), Sporty Spice (Melanie C.) en Posh Spice (Victoria). De meidengroep treedt nog steeds op, maar zonder Victoria. Ondertussen dansen wij weer even op Wannabe.

Backstreet Boys

Stiekem hadden we allemaal wel een crush op Nick Carter. De vijfkoppige band ontstond in 1993 in Orlando, Florida. Dat de Backstreet Boys het nog steeds goed doen, is een understatement. Al 28 jaar (!) lang voorzien A.J., Nick, Brian, Kevin en Howie hun fans van hit na hit.

The Pussycat Dolls

Don’t cha wish your girlfriend was hot like me? Natuurlijk staan de The Pussycat Dolls hier ook tussen! In 1995 werd de burleske dansrevue-groep samengesteld met meerdere ‘Dolls’. Met zangeressen als Nicole Scherzinger, Vanessa Curry en Kaya Jones werd de groep naar een hoger niveau gebracht. Inmiddels bestaat de groep uit twaalf nieuwe leden, maar they’re still going strong.

Vengaboys

Eentje vanuit ons eigen kikkerlandje. De Nederlandse dance-popgroep Vengaboys ontstond in 1997. Na een break besloot de groep in 2007 weer op te treden, om in 2010 uit te komen met Rocket to Uranus. Vengaboys hebben al redelijk wat leden versleten, maar met hits als We’re going to Ibiza en Boom, Boom, Boom, Boom hebben ze in ieder geval zichzelf op de kaart gezet!

Lees ook: Yes, dat wordt bingen! Seizoen 3 van Virgin River staat nu op Netflix