We mogen (bijna) weer: openingszinnen die écht werken

Single & daten door Laura D

We mogen misschien nog niet stappen, maar we kunnen wel steeds meer mensen zien. Hoog tijd om je flirt skills weer op te krikken. Wij hebben tien openingszinnen voor je opgezocht, die áltijd werken. Want waarom zouden vrouwen niet de eerste stap kunnen nemen? Probeer ze vooral eens uit.

Lees ook: 8 openingszinnen voor vrouwen die wel werken

1. Zelfvertrouwen

Breaking news: het belangrijkste voor een goede eerste indruk is niet wat je zegt, mar hoe je het zegt. Volgens onderzoekers bepalen woorden maar voor zeven procent de waarde van de eerste indruk. Het belangrijkste is je lichaamstaal, met maar liefst 55 procent. Daarnaast is het ook heel essentieel hoe je de woorden uitspreekt, en hoe hard je stem is. Zorg er dus voor dat je duidelijk praat, rechtop staat en straat zoveel mogelijk confidence uit. Bluffen is key, maar trek de grens bij arrogant. Zo lijk je niet alleen aantrekkelijker, maar maakt je ook een fijnere gesprekspartner.

2. Hoi! Ik ben …

Je kunt het heel moeilijk maken voor jezelf, maar een simpele introductie werkt ook gewoon. Tik de andere op hun schouder en maak oogcontact. Geef een hand (of een elleboog) en stel jezelf voor. Zo houd je het classy, maar maak je wel meteen een zelfverzekerde indruk.

via GIPHY

3. Ik kén jou ergens van

Fake it till you make it. Tik diegene op zijn schouder en doe alsof je hem of haar herkent. *insert naam*? Waarschijnlijk krijg je nu een rare blik toegeworpen. Als jij dan heel onschuldig zegt: "O sorry, ik dacht dat je iemand uit mijn oude klas was", heb je gelijk het ijs gebroken. Druip niet af hierna, maar stel je gewoon voor. Succes gegarandeerd.

4. Dorstig

Hoe cringey het ook is, een ongemakkelijke openingszin kan juist heel goed weken. Maar geef er dan wel een extra dimensie aan. Heeft hij een drankje vast? Kijk naar het drankje, daarna naar hem en zeg: “Mag ik een slokje van je drankje? Ik word helemaal dorstig van je.”

5. De stempel

Het is even een investering, maar het blijft hem wel bij (letterlijk.) Bestel online een stempel met je naam, nummer en/of Instagram handle. Loop op een knapperd af, kijk ze recht in de ogen aan en druk een stempel op hun arm. Hele grote kans dat er in de uren daarna ineens een berichtje jouw kant opkomt.

via GIPHY

Klassieke openingszin?

Toch liever alleen voor een openingszin gaan? Dit zijn een aantal leuke:

  • Biertje?

  • Ik zag je daar staan en ben al twee uur verliefd op je.

  • Ik zag je naar me kijken, dus ik zal mezelf even voorstellen!

  • Je doet me aan iemand denken.

  • Lekker weertje, he?

  • Misschien zet ik mezelf voor schut, maar ik wilde even zeggen dat je de mooiste man/vrouw bent die ik ooit tegen ben gekomen.

  • Ruik je altijd zo lekker?

  • Zelfs van dichtbij ben je mooi.

  • Wil je met me dansen?

  • Is het nou zo warm hier binnen of ben jij dat?

Lees ook: Waarom je volgens deze experts altijd op een tweede date moet gaan