Droevig nieuws: Bibian Mentel (48) overleden aan gevolgen van kanker

Celebs door Laura

We hebben verdrietig nieuws. Zojuist is bekend geworden dat Bibian Mentel op 48-jarige leeftijd is overleden. De drievoudig paralympisch snowboardkampioene overleed aan de gevolgen van kanker.

bibian mentel

Uitzaaiingen

Bibian strijdde al twintig jaar lang tegen kanker. Bij haar was twaalf keer de diagnose vastgesteld. Telkens herstelde ze weer, echter werd begin maart bekend dat er nieuwe uitzaaiingen in de hersenen gevonden waren. Behandeling was niet meer mogelijk, Bibians artsen adviseerden om afscheid te nemen van haar dierbaren.

Net als voorgaande jaren bleef Bibian optimistisch: "Natuurlijk zou ik hier nog veel langer willen zijn. Maar aan de andere kant is het ook goed", vertelde ze aan de NOS. "Er is niets dat nog ontbreekt met het gevolg dat we nu alleen nog maar genieten. Dat wil niet zeggen dat ik klaar ben om er morgen uit te stappen. Ik heb afgelopen week met een vriendin mijn agenda doorgenomen en we kwamen erachter dat ik tot het eind van het jaar nog zeker niet dood kan gaan. We hebben veel te veel stippen op de horizon staan. Wat mij betreft ben ik er nog wel even!"

Rust zacht

Haar familie maakte maandagavond op Instagram bekend dat Bibian is overleden. "Rust zacht lieve Bibian, lieve mama, lieve dochter, lieve schat. We gaan je nooit vergeten", schrijven ze bij een fotocollage.

We wensen de nabestaanden veel sterkte toe.

Foundation

Eind 2018 beëindigde Bibian haar carrière en zette zich daarna in voor haar Mentelity Foundation, bedoeld om kinderen en jongvolwassenen met een beperking aan het sporten te krijgen. Ook het Instagram-account van dit fonds plaatste een ontroerende post met mooie woorden over het overlijden van hun oprichter.

Beeld: Brunopress