Dit zijn de sieraden trends van de lente en zomer van 2021

Mode & trends door Ze.nl

Sieraden zijn een mooie aanvulling op je outfit, maar dienen soms ook als een soort eyecatcher. Je kiest dan bijvoorbeeld voor tijdloze sieraden, maar trendy exemplaren behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Kortom, met sieraden kun je eigenlijk alle kanten op. Ben je benieuwd wat de nieuwste trends op het gebied van sieraden zijn? Lees dan snel verder, want in dit artikel bespreken we de sieraden trends van de lente en zomer 2021!

Statement hardware sieraden

Statement sieraden zijn iets van alle tijden. Zo zagen we de afgelopen herfst en winter al grote kettingen en hoepels. Aankomende lente en zomer zal deze trend zich voortzetten en zien we nog grotere oorbellen en kettingen. Op de catwalk van designers zoals Isabel Marant en Gucci zagen we namelijk ook dat er veel sieraden van zwaar metaal wordt gebruikt om een outfit mee af te stylen. Deze sieraden deden ons erg denken aan hardware. Let er alleen wel op dat je oorlellen dit gewicht wel kunnen dragen!

Pearls, pearls, pearls!

Kan jouw nek of oorlel geen zware statement sieraden aan? Dan is deze sieraden trend misschien beter voor jou: parels! Parels zijn echt tijdloos, want Coco Chanel droeg ze bijvoorbeeld ook al 100 jaar geleden. In het afgelopen jaar hebben parels weer een heropleving gehad, maar zijn ze tegelijkertijd ook een beetje gemoderniseerd. Zo zagen we bij de grote designers dat er parels van verschillende groottes bij elkaar worden gedragen voor een speels effect. Ook geldt het motto "hoe meer, hoe beter" en draag je de parels dus niet als een subtiele ketting of oorbel, maar om een grote indruk te maken!

Ear cuffs

Ear cuffs zijn al een aantal jaar erg populair en dat is de aankomende lente en zomer niet anders. Ear cuffs zijn eigenlijk een soort neppiercings die je om je oren draagt/schuift. Je vouwt of buigt hem vervolgens dicht, zodat het net een echte piercing lijkt. Ideaal als je vaak van sieraden wisselt of wilt experimenteren met verschillende looks.

Armbandjes

Statement armbanden hebben we eigenlijk niet meer zoveel gezien. Ook in de lente en zomer 2021 zijn er eigenlijk alleen maar armbanden die subtiel gedragen worden. Begrijp ons niet verkeerd: armbandjes kunnen dus zeker nog gedragen worden, alleen vallen ze nu wat minder op. Je draagt dus bijvoorbeeld een armbandje of stapelt een aantal bandjes op elkaar, maar het leidt niet de aandacht teveel af.

Bolvormige sieraden

Bolvormige sieraden zijn ook enorm populair dit jaar. Deze zitten dan bijvoorbeeld aan een ketting vast, maar kunnen ook als oorbel of armband worden gedragen. Deze trend wordt vaak gecombineerd met de hardware en zilver trend. Je maakt er dus echt een statement mee door een ketting met bollen van verschillende groottes te dragen!

Lange ketting

Vergeleken met het vorige seizoen is de trend op het gebied van kettingen iets veranderd. Zo waren chockers uit de jaren '90 het vorige seizoen erg hot, maar vanaf de aankomende lente en zomer ruilen we deze trend in voor lange kettingen. Designers en webshops zoals Valmano hebben dan ook al lange kettingen in hun collecties opgenomen. Als je niet kunt kiezen, dan kun je ook verschillende lange kettingen tegelijk dragen en laagjes creëren.

Shine like a diamond

Misschien komt het mede door The Crown, maar diamanten sieraden zijn de komende tijd weer helemaal hot. Van diamanten ringen, kettingen en armbaden tot aan diamanten hoofddeksels: we zien het allemaal deze lente en zomer 2021! Ook andere accessoires zoals oordopjes en telefoonhoesjes zullen bezaaid worden met diamantjes. Hoe meer bling, hoe beter!

Lees ook: Geen grap, de bodywarmer is terug en zo draag je ‘m

Beeld: Getty