Lifestyle / Media
Media

Jan Dulles vertelt bij Humberto over overleden dochtertje

Het was een emotionele aflevering van 'Humberto'. Jan Dulles, bekend van de 3Js, schoof zondagavond aan bij Humberto Tan om te vertellen over zijn overleden dochtertje Donna en hoe hij en zijn gezin omgaan met het grote verlies.

jan dulles humberto

Lees ook: Marco Borsato schrijft emotioneel afscheidslied voor Leontine

Scheurtje in middenrif

Donna was pas drie maanden oud toen ze overleed, vorig jaar 19 december. Destijds was het onbekend waaraan het kindje was overleden. Jan schreef voor haar het nummer Vreemde Leegte en vertelt aan Humberto Tan zijn verhaal. 

"Donna had een scheurtje in haar middenrif. Dat wisten wij niet", legt een geëmotioneerde Jan uit. "Dat is nooit gezien op de echo's. Dat moet dan een erg klein scheurtje zijn geweest die is gegroeid naarmate zij zelf groeide. Van het een op het andere moment, ik heb zelf het idee dat het in één dag gebeurd is, is haar maag door het scheurtje heen naar boven gekropen." Jan legt uit hoe na haar overlijden een scan is gemaakt waarop te zien was dat haar organen op de verkeerde plek zaten.

Overlevingsmodus

Het gezin van Jan is nog altijd verscheurd van verdriet. "De verdrietige momenten, de dalen, die zijn bij Caroline nog veel dieper dan bij mij. Een moeder heeft een nóg sterkere band met zo’n kindje. Eerst negen maanden dragen, daarna aan de borst. Als zij verdrietig is, ga ik in de overlevingsmodus."

"Tijdens de condoleance zaten we met Donna in onze armen. Iedereen die binnen kwam viel bijna op de grond van ellende, maar het leek alsof ik keek naar een situatie die niet de mijne was. Je beschermt jezelf. Je hebt zo veel emoties dat je geen emoties meer krijgt. Ik maakte me daar wel zorgen over," vertelt Jan. "We werden gelukkig daags na de dood van Donna benaderd door een goede psychiater. Daar komen we nu eens in de drie weken."

Bekijk de aflevering hier terug: