Yes! Het vijfde seizoen van Outlander staat eindelijk online

Media door Laura D

Ons geduld werd flink op de proef gesteld. Gelukkig staat vanaf vandaag het langverwachte vijfde seizoen van de sexy Britse serie Outlander op Netflix. Bingen maar, sassenach!

Lees ook: First Dates-kijkers krijgen plaatsvervangend ongemak voor Miryanna van Reeden

Het langverwachte seizoen

In 2019 verscheen voor het laatst een nieuw seizoen van de steamy serie op Netflix. We hebben dus genoeg tijd gehad om alles helemaal opnieuw te kijken (of drie keer), maar nu staat eindelijk een nieuw seizoen op de streamingdienst. Het vijfde seizoen gaat verder waar we de vorige keer waren gebleven. De Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog laat nu niet lang meer op zich wachten en in al deze chaos vragen Claire en Jamie zich af hoe ver ze zullen moeten gaan voor hun familie en hun thuis.

Het seizoen is gebaseerd op het vijfde boek (The Fiery Cross) van de twaalfdelige De Reiziger-serie van Diana Gabaldon. Fun fact: Omdat het boek zó dik is hebben ze er maar liefst 12 afleveringen uit kunnen halen.

Hoe zit het met Outlander seizoen 6?

De opnames voor een zesde seizoen zijn op dit moment bezig. De storyline van het nieuwe seizoen zal gebaseerd worden op het zesde boek van de boekenserie: A Breath of Snow and Ashes. Door Miss Rona was de productie opzetten lastig, maar volgens uitvoerend producent Matthew B. Roberts is dat nu helemaal geregeld. Binnenkort meer nieuws dus (hopen we)! Tot die tijd heb je met 12 afleveringen van rond een uur meer dan genoeg binge material!

Lees ook: De 10 meest hitsige series op Netflix