Lifestyle / Media
Media

Oh no! Na seizoen 6 houdt Peaky Blinders ermee op

Slecht nieuws voor fans van de hitserie Peaky Blinkers. We moesten al extra lang wachten op het zesde seizoen, en nu blijkt dat de serie daarmee ook ten einde komt. Er zal geen zevende seizoen komen, liet seriemaker Steven Knight weten aan Variety. Gelukkig is er ook goed nieuws, want het verhaal lijkt tóch verder te gaan.

Peaky Blinders

Lees ook: Bingen maar! Alle 6 seizoenen van Dawson's Creek kun je nu streamen

Slotseizoen

Het zit liefhebbers van de BBC-hit niet mee. De opnames liepen al behoorlijke vertraging op door het coronavirus. Inmiddels is het filmen weer hervat, maar het gaat nog een tijdje duren voordat het slotseizoen online komt te staan. Naar verwachting staat het eind 2021 en misschien pas begin 2022 online. Dat ligt er maar net aan hoe het coronavirus zich verder ontwikkelt. Enorm balen, dat wel. Zeker nu blijkt dat er hierna geen nieuw seizoen meer komt.

Verhaal gaat verder

Steven Knight zei eerder nog dat hij bezig ging met het schrijven van een zevende vervolg. Dat gaat dus helaas niet meer door, maar er is ook goed nieuws. “Terwijl de tv-serie afloopt, gaat het verhaal in een andere vorm verder,” liet de seriemaker in een statement weten. Hoe en wat maakte hij uiteraard nog niet bekend. Het zou een spin-off kunnen zijn of misschien zelfs een film. Daar moeten we nog even op wachten. Het belooft in ieder geval veel goeds!

Peaky Blinders

In Peaky Blinders volgen we een beruchte bende in Birmingham, vlak na de Eerste Wereldoorlog. De fictieve familie is losjes gebaseerd op de gelijknamige criminele bende die in 1800 actief was in Birmingham. In Peaky Blinders doet misdaadbaas Tommy (Cilian Murphy) er alles aan om hogerop de maatschappelijke ladder te komen.

Bron: Variety / Beeld: Netflix Media Center

Lees ook: Nieuwe true crimedocu Night Stalker is zo eng dat je niet alleen durft te slapen