Van deze tatoeages hebben mensen het vaakst spijt

Mode & trends door Jeanine

Een naam, een hartje of een inspirerende quote op je onderarm. Steeds meer mensen versieren hun lichaam met blijvende inkt, in allerlei soorten en maten. Zo’n tattoo is - zoals je weet - permanent en daarom is het wel zo fijn als je achteraf geen spijt krijgt. Toch blijkt dat nog best vaak voor te komen, maar waardoor komt dat?

Spijt van tatoeages

Lees ook: Is het hebben van een tatoeage wel of niet slecht voor je carrière?

Klein

Grotere tatoeages worden minder vaak in een impuls gezet, omdat je hier wat langer over nadenkt. Wat doe je dan als je toch graag een tattoo wilt? Precies, je gaat voor een kleintje! Of het nu een betekenis heeft of niet, vooral de kleinere tattoos blijken populair te zijn. Schattig en minder opvallend, dus wat kan er misgaan?

Best veel, dat blijkt maar weer. Veel mensen krijgen namelijk eerder spijt van een kleine tattoo dan een grote. Ook als je een klein kunstwerk wilt laten zetten, kun je er dus beter eerst een paar nachtjes (of maanden) over slapen. 

Sterrenbeeld en Aziatische karakters

Is een tattoo met Aziatische karakters wat voor jou of ga je liever voor je sterrenbeeld? Misschien moet je daar nog een keer over nadenken. Uit een onderzoek van de University of Porthmouth blijkt dat veel vrouwen daar juist snel spijt van krijgen. Het gaat dan vooral om de zogenaamde star constellation tattoos. Dit zijn sterren die een patroon vormen in de lucht en je sterrenbeeld representeren. De voornaamste redenen: ze vinden het niet meer zo bijzonder, de kleur is vervaagd of de tattoo heeft niet meer zoveel waarde als in het begin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VADERS.DYE (@vadersdye) op

Liefde

Het lijkt zo romantisch, een permanente ode aan je lover. Wel een beetje jammer als de relatie uitgaat is en je voor de rest van je leven een herinnering aan je ex op je lichaam hebt. Gelukkig kun je het laten weglaseren of een ander plaatje eroverheen laten tatoeëren. Leuk is anders.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cristiano (@cn.tattoomode) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ráďa Kašparová (@radunakas) op

Namen

Naast kleine, simpele tatoeages krijgen mensen ook spijt als ze een naam op hun lichaam hebben laten tatoeëren. Of je nu denkt voor altijd samen te blijven met je partner of de naam van je beste vriend wil laten tatoeëren: don’t do it. Naam-tatoeages staan op nummer 1 van tattoos waar mensen achteraf spijt van krijgen. Je kunt het dus beter bij een kettinkje houden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Carolina Salvetti Tattoo (@carolinastattoo) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Milica Nikolčić (@bodem.m) op

Lees ook: Wat doe je als je vriendinnen niet meer zo goed bij je passen?