Dit worden ze: de populairste babynamen van 2021

Kinderen door Laura

Elk jaar is het weer de vraag op welke namen Nederlandse ouders massaal verliefd worden. In 2019 werden vooral Julia's en Noahs geboren en een jaartje later kregen we veel baby's de naam Daan of Saar. Benieuwd welke babynamen komend jaar de felbegeerde populariteitsprijs winnen? Scroll snel verder!  

babynamen 2021

Lees ook: 35 babynamen met één lettergreep 

Populairste babynamen

Tess en Sem hebben grote kans om de populairste babynamen van 2021 te wordenm dat voorspelt 24Baby op basis van gebruikersanalyses.

Top 10 jongensnamen 2021

Sem
Noah
Lucas
Daan
Liam
Luuk
Finn
Levi
Mees
Bram
Top 10 meisjesnamen 2021
Tess
Sophie
Emma
Mila
Julia
Yara
Zoë
Nora/Noor
Sara
Lotte

Onderzoek

Om tot de voorspelling te komen, heeft 24Baby het gedrag van bezoekers geanalyseerd. Zo werd gekeken naar zoekopdrachten binnen de Babynamentool van 24Baby en op Google. Daarnaast werd op het forum en in de app van 24Baby gekeken welke namen ouders het afgelopen half jaar aan hun baby's gaven. Op basis hiervan is een voorspelling gemaakt van de namen die volgend jaar het meest populair zullen worden.

Babynamentrends 2021

Uit het onderzoek komen een aantal trends rondom babynamen naar voren. Dit geeft wat ouders belangrijk vinden bij het zoeken van een babynaam. Korte en stoere namen waren een dikke hit. Zowel voor jongens als meisjes doen korte namen het goed. Ook blijven oer-Hollandse namen als Jan, Wies en Mees populair, net als voorgaande jaren.

Lees ook: De leukste babynamen uit tv-series