Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Bierliefhebber? Deze bierbrouwerijen in Nederland mag je niet missen!

De zomer is het perfecte seizoen om het lekker op het terras te ploffen met een ijskoud biertje in hand. En ben je nou gek op speciaalbiertjes? Dan is het leuk om een bierbrouwerij te bezoeken. Het barst in Nederland van de brouwerijen met bijbehorend proeflokaal waar je alle biertjes stuk voor stuk kan proeven. Benieuwd waar je de leukste bierbrouwerijen in Nederland vindt? Dat lees je hier.

bierbrouwerijen

Lees ook: Zo maak je een flesje bier open zonder opener

Brouwerij ’t IJ De Molen

Dit is inmiddels toch wel een begrip in Amsterdam. De struisvogel en het ei zijn inmiddels door heel Nederland in de supermarkten te vinden, maar wat pas echt genieten is is een vers getapt biertje bij de brouwerij zelf. De brouwerij met de bekende molen is er één die je zeker niet mag missen.

Funenkade 7, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Brouwerij 't IJ (@brouwerijtij) op

 

Kaapse Brouwers Rotterdam

De Kaapse Brouwers in Rotterdam hebben een enorm assortiment aan biersmaken. De gaan voor gedurfde recepten en dat is nou precies wat hun bier zo uniek maakt. Een biertje drinken gaat vaak om gezelligheid, en laat dit brouwerijcafé daarvoor nou op de perfecte locatie zitten: de Fenix Food Factory.

Veerlaan 19D, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kaapse Brouwersâ € (@kaapsebrouwers) op

 

Oedipus Amsterdam

Deze brouwerij ken je vast van hun kleurrijke flesjes en originele namen. In het hippe Amsterdam Noord vind je deze sfeervolle brouwerij inclusief taproom. Hier kun je al hun gekke, maar vooral heerlijke biertjes proeven. Neem dus een lekkere Mannenliefde of Kinder Yoga en strijk neer op het terras.

Gedempt Hamerkanaal 85, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door OedipusBrewing (@oedipusbrewing) op

 

Jopenkerk Haarlem

Ook dit bekende biermerk heeft een bijbehorend proeflokaal. En op deze prachtige locatie in de Jopenkerk is het hier heerlijk genieten. Met een lekker biertje in je hand geniet je van lekkere borrelhapjes of diner. Zelfs tijdens het eten heb je zicht op het brouwproces. En kan je niet kiezen tussen al dat lekkers? Kies dan voor een bierproeverijtje.

Gedempte Voldersgracht 2, Haarlem

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jopenkerk Haarlem (@jopenkerk_haarlem) op

 

De Bierfabriek

Deze brouwerij mét proeflokaal is wel heel bijzonder. Dit is namelijk een brouwerij, proeflokaal en restaurant in één. De biertjes worden gewoon middenin het restaurant gebrouwen waar ze overheerlijke gerechten serveren. Ook kan je kiezen voor een biertafel waar je je eigen biertjes aan kan tappen. En er is meer goed nieuws, want er is er altijd wel eentje in de buurt te vinden. De Bierfabriek bevindt zich namelijk in Amsterdam, Delft en Almere en binnenkort opent de vierde locatie in Rotterdam.

Amsterdam: Nes 67
Delft: Burgwal 45-49
Almere: Koetsierbaan 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bierfabriek Delft (@bierfabriekdelft) op

 

Beeld: Unsplash

Lees ook: Op deze terrassen in Amsterdam zit jij het langst in het zonnetje