10 leuke series die je in één dag kan bingen

Media door Laura

Zit je noodgedwongen thuis en heb je heel wat tijd om te killen? Gelukkig hoef je niet neus te peuteren. Dankzij Netflix ben je de hele dag zoet. Deze Netflix-series kun je in één dag helemaal uitkijken. 

series bingen

Lees ook: 10 series die je kunt volgen terwijl je op je telefoon kijkt

1. I'm Not Okay With This

Deze serie gaat over Sydney, een doodnormale tiener uit een doodnormaal Amerikaans dorpje. Onpopulair op school, één beste vriendin en een heleboel frustraties. Maar wanneer ze ontdekt dat ze superkrachten heeft, staat haar leven pas echt op zijn kop. 
Deze serie bestaat uit 7 afleveringen van ongeveer 20 minuten.

2. Love Is Blind

In tien afleveringen zie je een groep mensen die blind daten. Letterlijk, want de man en de vrouw zitten ieder apart in een kamer. Ze horen elkaar wel, maar zien elkaar niet. Ze krijgen 10 dagen om een soulmate te kiezen en die ten huwelijk te vragen. Pas dan mogen ze elkaar in het echt ontmoeten en begint de grote test echt.
Eén aflevering duurt ongeveer 55 minuten.

3. The Circle

In deze Amerikaanse realityserie brengen acht mensen drie weken lang in hetzelfde appartementencomplex door. Ook zij kunnen elkaar niet horen of zien. De enige manier hoe ze met elkaar kunnen communiceren is chatten. Om de dag wordt er iemand naar huis gestuurd. Alleen niet iedereen vertelt de waarheid over wie hij/zij is. 
Een serie met 12 afleveringen van ongeveer 50 minuten.

4. Locke & Key

Als je van de combi fantasie en horror houdt is dit een echte aanrader. De familie Locke verhuist naar het Keyhouse in Matheson nadat vader Rendell overlijdt. Algauw ontdekken de kinderen dat dit huis veel geheimen heeft. Het huis zit namelijk vol met verborgen sleutels. 
Deze serie heeft tien afleveringen van ongeveer 45 minuten.


5. When They See Us

Deze serie vertelt het zenuwslopende, waargebeurde verhaal over vijf tienerjongens: vier Afro-Amerikaans, één Latino. Ze werden in 1989 onterecht beschuldigd, vervolgd en veroordeeld voor een brute verkrachting van een blanke vrouw in Central Park in New York. 
Deze miniserie bestaat uit 4 afleveringen van ongeveer 70 minuten.

6. Quicksand

Dit is een Zweedse serie (je moet dus wel even de ondertiteling aanzetten) over een tragedie op een school. Een tiener raakt betrokken bij een schietpartij en wordt aangeklaagd voor moord. Zelf ontkent ze alles. Liegt ze om is er sprake van een bizar misverstand? Na het incident op school leef je door middel van spannende flashbacks à la The Sinner toe naar de ontknoping van het verhaal. 
Deze serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 45 minuten.

7. Feel Good

Een semi-autobiografische serie, waarin stand-up comedian Mae Martin een relatie met een vrouw krijgt. Mae was tot op heden nog heteroseksueel. Ook is er te zien hoe ze dealt met verslaving, haar familie en haar carrière. 
Dit is een zesdelige serie van ongeveer 25 minuten per aflevering.

8. Dead To Me

Jen is een makelaar die probeert de dood van haar man te verwerken door middel van therapie, lichaamsbeweging en andere methoden. Bij de therapiegroep ontmoet ze Judy. Ook haar man is overleden, niet door een ongeluk, maar door een hartaanval. De twee worden algauw vriendinnen, maar dan ontdekt Jen dat haar nieuwe vriendin een groot geheim bij zich draagt.
Deze serie heeft 20 afleveringen van ongeveer 30 minuten.

9. Tidying Up With Marie Kondo

Een opgeruimd huis zien we allemaal wel zitten, maar waar je moet je dan beginnen? Deze serie biedt je de oplossing. Marie Kondo staat wereldwijd bekend als opruimgoeroe. In deze serie gaat ze bij verschillende Amerikanen langs om orde te scheppen in hun rommelige huis. Alle items moeten worden vastgehouden volgens Kondo en stel je de vraag ‘Word je er gelukkig van?’.
Achtdelige serie, één aflevering duurt ongeveer 40 minuten.

10. Back With The Ex

Alles draait om twee exen die hun relaties een nieuwe kans willen geven. Genoeg voer voor een hoop drama en vermaak dus. De stellen proberen opnieuw aan hun relatie te werken. Maar komen ze toch weer bij elkaar, of is het voorgoed voorbij? 
De serie bevat 7 afleveringen van ongeveer 45 minuten.

 

Lees ook: Tiger King is de nieuwste mindblowing docuserie van Netflix