Sporty chic: De leukste outfitinspiratie

Mode & trends door Laura

Sportief en toch classy: het beste van twee werelden. Het komt samen in één kledingstijl: sporty chic. Je kunt er op kantoor mee aankomen, een lange shoppingspree houden, op date gaan... de mogelijkheden zijn eindeloos. Ben je zelf geen modeguru en kun je wel wat hulp gebruiken om deze stijl je eigen te maken? Check dan deze inspiratie!

sporty chic

Lees ook: 12 comfy én modieuze joggingbroeken die je naar je werk kunt dragen

Top of bottom

De tijden dat je koos voor sportief óf klassiek zijn voorbij. Het fijne aan de mode anno 2020 is dat alles kan en mag, zolang je het maar met genoeg confidence draagt. Vind je het nog een beetje lastig hoeveel sporty en hoeveel chic je in je outfit moet stoppen. Onthoud dan: bij sporty chic draait het allemaal om balans. De makkelijkste manier om een sporty chic outfit te laten slagen is door een keuze te maken: top of bottom? Je kiest voor een sporty bovenkant óf onderkant. Of viceversa: een chique bovenkant of onderkant. Bijvoorbeeld: je draagt een joggingbroek met een nette blazer erbovenop, een kokerrok met een shirt van je favoriete sportmerk of een sportjack (bijvoorbeeld van SikSilk) op een (nette) spijkerbroek. Als je dit regeltje in je hoofd houdt, heb je deze kledingstijl in no time onder de knie.

6 x Sporty chic outfits

Eén aardetint

Een outfit is één kleur is altijd een goede keuze. Je kunt er de plank haast niet mee misslaan. Alles matcht gelijk! Als je daarbij een aardetint pakt, ziet je outfit er gelijk ook heel classy en duur uit, zelfs als je sportswear draagt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Annemiek Kessels (@modedamour) op

Lichte tinten

Naast aardetinten geven lichte tinten ook een chique flair aan je outfit. Hoewel ze hieronder overwegende sporty items draagt, geeft de strakke croptop en de nette handtas haar outfit toch een classy gehalte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sporty chic outfits (@sportychicoutfits) op

Geruite blazer

Dat een grijze, geruite blazer niet altijd met een nette broek en hakken gedragen hoeft worden, bewijst deze outfit. Met een clashing print op de broek en sneakers staat het nog heel fashionable

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels) op

Plain black T

Een outfit met een trackpants geef je heel gemakkelijk een upgrade door er een simpel zwart T-shirt boven te dragen die je bij je broek instopt. Sneakertjes en een handtas erbij en you're ready!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anna Nooshin (@annanooshin) op

Bomberjack met logo

Combineer een sportjasje (het liefst met opvallend kleur) met een simpele jeans en wat accessoires. Zo simpel kan het zijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jamie Li (@mrsjamieli) op

All black

Een compleet zwarte outfit is altijd een goed idee. Het past juist zo goed bij de sporty chic-stijl, omdat zwart wordt gezien als zowel een sportieve en chique 'kleur'.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sporty chic outfits (@sportychicoutfits) op

Lees ook: 9 x Blouses om het voorjaar te vieren