Ultieme weekend tip: Costa! de serie is nu op Netflix te zien

Media door Laura

Ah, Costa! Wie kent de Nederlandse klassieker uit 2001 niet? De film met met onder andere Daan Schuurmans, Georgina Verbaan en Katja Schuurman in de hoofdrol werd zo'n succes, dat er hetzelfde jaar ook een serie van verscheen. Goed nieuws, want 'Costa!' staat nu op de streamingdienst.

Costa! de serie is nu op Netflix te zien

Costa! kwam eerder dit jaar uit en is een reboot van de gelijknamige film - uit 2001 en speelt zich twintig jaar later af op dezelfde locatie met deels dezelfde personages. Ook Tina de Bruin, Stephanie van Eer, Roeland Fernhout, Soy Kroon en Oscar Aerts spelen mee. Jon Karthaus regisseert de film. 

Waar ging Costa! ook alweer over?

Schuimparty's, blauwe zonnebrillen en mannen met kralenkettingen. Dat is een feestvakantie in de 00's in een notendop. In Costa! de film trekt Janet (Georgina Verbaan) bij proppers in, zodat haar vriendje Rens (Daan Schuurmans) examens kon doen. De twee raken bevriend met een groepje jonge feestbeesten en gaan zelf aan de slag als 'proppers' voor nachtclubs in Salou. In de serie wordt op dit dunne, maar vermakelijke plot voorgeborduurd. Vanzelfsprekend komen er allerlei issues op het pad van Janet, Rens en hun 'Costaanse' vrienden.  De film trok destijds 700.000 bezoekers en sprak een jong publiek aan dat de Nederlandse film daarvoor niet wist te vinden.