10 beroepen waar je met dieren kunt werken

Werk & studie door Valérie

Droom jij van een baan waarbij je de hele dag met dieren mag werken, maar vind je dierenarts(assistent), werken in het asiel of bij een uitlaatservice too obvious? VrouwenZaken heeft 10 hele bijzondere beroepen gevonden waarbij dieren centraal staan! 

beroepen dieren

Lees ook wat de meest bizarre beroepen ter wereld zijn! 

Dierenstewardess

Misschien sta je er niet bij stil, maar heb je er ooit over nagedacht hoe een tijger uit Afrika terechtkomt bij een dierentuin in Nederland? That’s right, via de lucht. Hier hebben dieren natuurlijk wel hulp bij nodig en daar zijn dierenstewardessen voor. Naast exotische dieren, worden er ook dagelijks huisdieren overgevlogen en als dierenstewardess ben jij verantwoordelijk voor het verzorgen en geruststellen tijdens de vlucht. Klinkt als de ideale combinatie van dierenverzorger en stewardess, toch?

Dierenverzorger in de dierentuin 

Zodra bovenstaande dieren aankomen in hun nieuwe onderkomen, moeten deze natuurlijk ook verzorgd worden. Een leventje in de dierentuin wordt vaak als zielig gezien, maar jij bent er om hun leven in gevangenschap toch wat op de fleuren met je liefde en geduld.

Honden- of kattentrimsalon

Wil jij een eigen onderneming beginnen en heb je een passie voor dieren? Maak van je passie je werk door een eigen trimsalon voor huisdieren te beginnen. Als trimmer combineer je uiterlijke verzorging en je liefde voor dieren, en zullen de huisdieren weer netjes en verzorgd de deur uitwandelen.

Dog- of catsitter

Geloof het of niet, maar er zijn mensen die – net als voor kinderen – voor hun dieren een oppas (moeten) regelen. Als dog- of catsitter pas jij een paar uur per dag (of dagen) op terwijl hun baasje op vakantie is of druk bezig is met werk. Je kunt de hele dag knuffelen met de liefste honden en katten en krijgt er ook nog eens voor betaald! Dream job alert

P.s. heb jij zelf een hond die je het liefst 24/7 wilt zien? Wie weet is het mogelijk om hem te promoveren tot kantoorhond op je werk! 

Bediening in een kattencafé

Ben jij een echte horecapoes? Als in: letterlijk? Dan moet je zeker voor de functie als serveerster in een kattencafé gaan. Je voorziet gasten van heerlijke hapjes en drankjes en op tussendoor kun je kroelen met katten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kopjes 🐈 (@kattencafe_kopjes) op

 

Dierenpsycholoog

Wij mensen zijn niet de enige wezens die zo nu en dan met zichzelf in de knoop zitten: depressie, agressiviteit, hyperactiviteit, dwangmatig gedrag, angsten… Ook dieren kunnen last hebben van psychologische problemen! Dat is tenminste wat dierenpsychologen beweren. Deze specialisten analyseren de relatie tussen een dier en z’n baasje en proberen op deze manier om allerlei gedragsproblemen op te lossen. 

Dierentherapie

Houd je van dieren en vind je het ook fijn om mensen te helpen? Dan is dierentherapie geven het perfecte beroep voor jou. Als dierentherapeut gebruik je hondjes en katten om patiënten in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen op te vrolijken of gezelschap te houden. Daarbij wordt dierentherapie ook ingezet bij bijvoorbeeld autismebegeleiding. 

Boswachter

Als je van dieren en van de natuur houdt, is dit de perfecte baan voor jou! Duik onder in het groen en houdt de dieren in het bos goed in de gaten.

Dierenverzorger in een opvangcentrum

Een dierenverzorg(st)er zorgt voor wilde dieren, achtergelaten/verwaarloosde dieren of huisdieren. Dierenverzorgers in een opvangcentrum houden de ruimte schoon, voorzien dieren van eten en verzorgen de dieren dagelijks, totdat ze – letterlijk - weer helemaal op eigen benen kunnen staan.

Dierenambulance medewerker 

Als je bij de dierenambulance werkt sta je dag en nacht klaar voor dieren in nood. Van dieren opvangen tot dieren verzorgen: als dierenambulance medewerker sta je altijd paraat voor dieren in nood! 

Heb je al een toffe baan, maar wil je toch iets doen voor de viervoeters? Dan kun je bijvoorbeeld voor een jaar een KNGF-pup in huis halen! In dit jaar train jij een pup die, nadat ‘ie de opleiding voor geleidenhonden heeft afgerond, veel voor iemand zal gaan beteken. 

Lees ook: De 10 mooiste instagrammable werkplekken van Nederland