Help Australië: aan deze goede doelen kun je doneren

Media door Laura

Het kan en mag je niet ontgaan zijn. Momenteel wordt Australië geteisterd door enorme bosbranden. Miljoenen hectaren aan grond gaat in vlammen op. Een half biljoen dieren zijn dood, 23 mensen zijn overleden en honderden huizen zijn verwoest. Naar verwachting zullen de branden nog weken of maanden duren. De hulpdiensten en bevolking kunnen alle hulp gebruiken om de bosbranden en de gevolgen ervan tegen te gaan. Wil jij helpen? Vanuit Nederland kun je aan deze goede doelen een donatie geven.

australie doneren

Stockbeeld

Het Rode Kruis

Het Australische 'Red Cross' zet zich in voor alle duizenden mensen die gewond zijn geraakt door de gevolgen van de branden. Zij bieden medische en psychologische hulp in evacuatie en herstel centrums. Je kunt via PayPal of creditcard doneren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ~ Vicentini Osteopatia (@dott.ssavicentini) op

The Trustee for NSW Rural Fire Service & Brigades Donations Fund

Comedian Celeste Barber (die je kent van haar grappige celebrity-imitaties) heeft met deze inzamelingsactie op Facebook al 22 miljoen opgehaald. Het geld zal worden gebruikt om de brandweer te steunen. Sterren als Pink, Kylie Minogue en Nicole Kidman hebben 500.000 dollar gedoneerd aan dit doel. Volg Celeste op Instagram om op de hoogte te blijven. Doneren kan via PayPal, creditcard of iDeal.

GoFundMe

Op de website GoFundMe kun je tientallen inzamelingsacties vinden. Er zijn goede doelen die zich focussen op bevolking, brandweer of dieren. Je kunt alleen via PayPal en met een creditcard doneren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Clare | Take Me To Australia (@takemetoaustralia) op

IFAW

De International fund for animal welfare (IFAW) zamelt geld in om zoveel mogelijk wilde dieren te redden en te verzorgen. Je kunt een eenmalig bedrag doneren of een maandelijkse bijdrage leveren. Je kunt via PayPal, credit card of iDeal betalen.

Wereld Natuur Fonds

Het WNF richt zich met deze actie speciaal op de koala's. Maar liefst 95% van de diertjes in het land is door de maandenlange bosbranden gestorven. Het Wereld Natuur Fonds probeert de resterende 5% te redden. Doneren kan via PayPal en credit card.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ADVENTURE ▼ TRAVEL ▲ NATURE (@wonderlustcollective) op

RSPCA

Australische dierenorganisatie RSPCA zet zich in om huisdieren en vee te beschermen tegen de branden. PayPal en credit card zijn de mogelijke betaalopties.

NSW

De brandweerlieden werken dag en nacht om de bosbranden te minimaliseren. Veel brandweermannen en -vrouwen werken vrijwillig en blussen al 100 dagen zonder enige compensatie voor hun moeite. Doneer aan de NSW rural fire service om brandweerlieden en hun families te compenseren. 

Alle kleine beetjes helpen!

Lees ook: Dit zijn de mooiste aanbiedingen voor een winters weekend weg