10 nieuwe series om in 2020 naar uit te kijken

Media door Chloe

Het leukste aan een nieuw jaar is misschien wel al de series die het met zich meebrengt. Handig, want na de feestdagen is er vrij weinig te beleven en slaat de verveling razendsnel toe. Misschien wacht jij al maanden op het nieuwe seizoen van je favoriete serie of je bent toe aan wat nieuws. Deze series kunnen we dit jaar volop bingen. 

media.netflix

Lees ook: Deze Noorse serie over de olie-industrie wordt je nieuwe verslaving!

1. Ares

Deze (eerste Nederlandse!) Netflix Original gaat over twee studenten die zich aansluiten bij een studentenvereniging. Al snel blijkt dat dit geen normale studentenvereniging is. Rijkdom en macht is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Als je bij de elite wilt horen zal je daar namelijk een heel hoge prijs voor moeten betalen. De horrorserie is vanaf 17 januari te zien op Netflix en als we de trailer moeten geloven wordt het retespannend.

2. The Stranger

Nog een spannende Netflix OriginalThe Stranger. Over deze serie heeft Netflix nog weinig naar buiten gebracht. De seriebeschrijving op Netflix luidt: ‘een web van geheimen stuurt familieman Adam Price op een wanhopige zoektocht om de waarheid te achterhalen over de mensen die het dichtst bij hem staan.’ Klinkt spannend, toch?

3. Vis a Vis: El Oasis

De serie Vis a Vis is extreem verslavend en daarom baalden we dat we in no time door alle vier seizoenen heen waren. Goed nieuws, want de serie krijgt een spin-off! Het vervolg zal gaan over hoe Zulema en Macarena juweliers, banken en casino’s beroven. Genoeg spanning weer dus! 

4. How to Get Away with Murder

De meeste series hebben een houdbaarheidsdatum van drie seizoenen, maar How to Get Away with Murder is daar een uitzondering op. De misdaadserie blijft seizoen na seizoen superspannend en brengt elke keer weer verrassende verhaallijnen. Het vijfde seizoen staat al sinds 1 januari online, dus open snel je Netflix-account en kijken maar! Voor wie ook dit seizoen binnen een week heeft uitgespeeld is er goed nieuws: seizoen 6 wordt al uitgezonden in Amerika dus er is nog lang geen einde in zicht! 

5. The 100

Niet alleen How to Get Away With Murder kan het, ook The 100 komt dit jaar alweer met een zevende seizoen. Helaas zal dit wel het laatste seizoen zijn van de razend populaire serie. In de serie is de aarde vergaan en moet een groep overlevenden op zoek naar een andere plek om hun leven voort te zetten. Wanneer het seizoen te zien is, is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk rond april of mei zijn. Ken je de serie nog niet? Hieronder vind je de trailer van het eerste seizoen.

6. 13 Reasons Why

Helaas is 2020 ook het laatste jaar voor 13 Reasons Why. Het vierde seizoen zal een afsluiting zijn van deze heftige serie. Het verhaal voor het komende seizoen is nog niet bekend, maar aan de vorige seizoenen is op te maken dat het zeker niet zal tegenvallen.

7. Sex Education

Het eerste seizoen was een groot succes en we kunnen niet ontkennen dat we allemaal wel wat geleerd hebben van Otis. Gelukkig kunnen we in seizoen 2 weer volop genieten van alle tips van onze ongemakkelijke sekstherapeut. Het seizoen is vanaf 17 januari te zien. 

8. Grace and Frankie

Yes, Grace and Frankie komt dit jaar ook met een zesde seizoen en we hoeven niet lang meer te wachten! Het nieuwe seizoen is namelijk vanaf 15 januari te streamen. 

9. La Casa de Papel

Deze serie zal je vast niet ontgaan zijn. Ook dit jaar zal er daarom weer een nieuw seizoen te zien zijn van de spannende heistserie. La Casa de Papel seizoen 4 is in Nederland te zien vanaf 3 april. Nog heel even wachten dus...

10. Anne with an E

Last but not least: het derde seizoen van Anne with an E. Deze is een week geleden al op Netflix verschenen, maar is zeker een aanrader. Deze serie speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw en gaat over een weesmeisje dat wordt geadopteerd door een broer en zus. 

Lees ook: 14 dingen die je niet wist over The Handmaid’s Tale