Deze Noorse serie over de olie-industrie wordt je nieuwe verslaving!

Media door Daniëlle

Wie een zwak heeft voor Scandinavische series, kan zijn hart ophalen. De bekroonde serie State Of Happiness (Lykkeland) is het nieuwste pareltje op Netflix. De Noorse serie vertelt het verhaal over de vondst van de olie in Noorwegen in de jaren 70 en hoe dat de economie na een crisis een enorme boost heeft gegeven. Voor vier verschillende jonge mensen die een simpele baan hadden, is de ontdekking life-changing.

Lees ook: Kersttoetje tip: de heerlijke Bailey's Freakshake!

Een dramaserie over de geschiedenis van Noorwegen

Zomer 1969: in het kleine kuststadje Stavanger zijn grote olie-multinationals al jaren testboringen aan het uitvoeren, maar zonder enig resultaat. De multinationals zijn van plan de regio te verlaten en ergens verder te gaan. Voor het kuststadje loopt de spanning alleen maar op: Phillips Petroleum krijgt namelijk nog één laatste opdracht om een boring uit te voeren. Ondertussen raakt het kuststadje in een crisis, de Noordzee wordt langzamerhand leeggevist - terwijl het stadje leeft op visvangst - en er stroomt steeds minder geld binnen. Maar dan, op kerstavond 1969, brandt de fakkel op boorplatform Ocean Viking. Phillips Petroleum heeft de grootste oliebasis ooit gevonden, en dat zal alles veranderen. 

State of Happiness vertelt het verhaal over Jonathan, Toril, Anna en Christian en hoe de olievondst invloed heeft op hun leven en dat van hun families. Dankzij de economische boost krijgen zij mooie kansen aangeboden en wordt hun leven compleet op de kop gezet.

Bekijk State of Happiness nu op Netflix.

Lees ook: Eindelijk! Op deze datum staat seizoen 5 van How To Get Away With Murder op Netflix