The Devil Next Door: iedereen heeft het over deze nieuwe true crime serie

Media door Laura

Gek op true crime series als Making a Murderer, Evil Genius en Abducted in Plain Sight? Bereid je dan voor om weer urenlang op het puntje van je bank te zitten. De nieuwe Netflix-docuserie The Devil Next Door is pas een week te zien en wordt nu al de beste documentaire van de streamingdienst genoemd. 

Lees ook: Nostalgie! ‘Er was eens… Het leven’ is nu te zien op Netflix

Beruchte nazikampbewaker

Een attente buurman, een ouwe goedzak en familieman... of een beruchte nazikampbewaker? Dat is de grote vraag in The Devil Next Door. In de vijfdelige serie volg je een van de meest spraakmakende rechtzaken.

Iwan de Verschrikkelijke

John Demjanjuk is een Oekraïense immigrant en leeft in de jaren 80 the American dream met zijn vrouw en dochter. Dit vredige bestaan staat in één keer op z'n kop als elf Holocaust-overlevers hem aanwijzen als de beruchte nazikampbewaker Iwan de Verschrikkelijke. Deze naam kreeg hij niet voor niets. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de dood van 1 miljoen Joden. Daarnaast zou hij lichaamsdelen hebben afgehakt en vrouwen en kinderen hebben neergestoken.

Vroeger heette John Demjanjuk inderdaad Iwan en hij werkte ook in een concentratiekamp. In 1942 werd hij gevangen genomen door de Nazi's en volgens hemzelf werd hij gedwongen om als bewaker te werken in verschillende concentratiekampen. Verder ontkent hij alles over deze zaak. 

Is John echt deze vreselijke man of wordt hij voor de verkeerde Iwan aangezien? Je ziet het in The Devil Next Door.

Lees ook: Fan van New Girl? Dan moet je deze 5 Netflix-series ook zien