Jumpsuit dragen naar een bruiloft: dit zijn de 22 mooiste exemplaren

Mode & trends door Laura

Wie het durft, maakt een statement: een jumpsuit naar een bruiloft dragen was enkele jaren geleden nog 'ondenkbaar'. Gelukkig is de bruiloft-etiquette anno 2019 niet meer zo stijfjes. Een jumpsuit is een fijn alternatief voor een jurk. Net zo mooi en nét wat vlotter.

 

Jumpsuit naar een bruiloft: yes please!

Jumpsuits heb je - net als jurken - in alle stijlen. Je hebt sportieve, casual exemplaren van jersey katoen, maar ook heel chique met kanten mouwtjes en uitsnijdingen. Als je een jumpsuit naar een trouwerij draagt is het belangrijk om te letten op de dresscode. Dit kan je wat vertellen over de stijl en lengte van je jumpsuit. Sommige stellen hebben ook een kleurenpalet voor ogen en verlangen dat de gasten zich eraan houden. Is er geen dresscode, dan ben je een stuk vrijer in je kleur- en lengtekeuze van de jumpsuit. De meest populaire kleur voor een bruiloftsoutfit is roze, het liefst een lichte variant zoals babyroze of oudroze. Andere kleuren die het goed doen zijn lilapaars, lichtblauw en turquoise. Andere rode, blauw en groene tinten kunnen ook prachtig staan. Vooral leuk bij een winter wedding!

Over een jumpsuit met felle kleuren en opvallende prints moet je even twee keer nadenken. Het kan de aandacht van de newly weds afleiden, maar er zijn uitzonderingen. Bij heel goede vrienden kun je eventueel zelf inschatten of ze er oké mee zijn. Je kunt het altijd navragen bij het stel als je twijfelt of je kleurkeuze. Enne... wit is altijd een no-go, hè!

Hoe draag je een jumpsuit naar een bruiloft

Een jumpsuit stylen is een makkie. Je gooit er een stel nette schoenen onder, doet een paar oorbellen in en een ketting om (check of zilver of goud het beste bij staat) en you're done. Als het fris is, kun je nog een mooie blazer of faux fur bontje over je jumpsuit dragen. Qua schoeisel hebben hakken de voorkeur, maar ook die etiquette-regel mag je wat ons betreft aan de laars (of hak) lappen. Een mooie platte schoen kan bij een net jumpsuit heel stylish staan. Bovendien kijkt niemand naar jouw voeten, maar naar de bruid!

jumpsuit bruiloft

Lees ook: De leukste luchtige blazers voor de nazomer 2019