Zo helpt een wc-rol bij het stofzuigen

Wonen door Sandra E

Stofzuigen niet jouw favoriete bezigheid? Toch moet het zo nu en dan gebeuren en ook in de hoekjes en gaatje waar je niet goed bij kunt komen. Zo irritant! Gelukkig hebben we de oplossing gevonden voor die moeilijke gaatjes, hoekjes en kieren: een wc-rol! Waarom wisten we dit niet eerder?

stofzuigen wc-rol

Lees ook: Vetplantjes verzorgen: zo doe je dat

Stofzuighack

Hoe vervelend is het dat je tijdens het stofzuigen nét niet bij dat kiertje komt. Je probeert van alles, hebt alle hulpstukken al uit het apparaat getrokken, maar tevergeefs. Het vuil blijft in de kier zitten. Grommend probeer je met je nagel wat vuil uit de kier te pulken. Ook zonder resultaat, maar wel met een vieze nagel. Wat nu? Het staat lelijk, je ziet het vuil zo zitten en de stof komt in je neusgaten. Je MOET nu iets hebben wat dun en flexibel is!

Een wc-rol

Een wc-rol? Jawel, de wc-rol biedt uitkomst en het is het perfecte opzetstuk voor de stofzuiger! De meeste stofzuigers worden geleverd met een mondstuk dat dun uitloopt, maar zelfs die is soms te dik voor dunne kiertjes. Met een wc-rolletjes maak je een handige accessoire voor de stofzuiger. Zodat je ook heel goed in de smalle gleufjes kunt komen.

Hoe doe je dat?

Haal het verlengstuk van de slang zodat je alleen de buis hebt. Neem een wc-rol en knijp het aan een einde samen op zo’n manier dat je er in het onbereikbare hoekje of kiertje bij kunt. Schuif het rolletje over de buis van de stofzuiger zodat het een opzetstuk wordt. Tadaa! Zo helpt een wc-rol bij het stofzuigen!

Lees ook: VIDEO: Dit is hoe je wasmachine je sokken 'opeet'