Kijktip: Expeditie Schoonmoeder

Media door Laura

Schoonmoeders: you hate them or, naja... je accepteert ze maar. In het nieuwe programma Expeditie Schoonmoeder wordt er hard gewerkt aan de schoonmoeder-schoondochter/-zoonband van vier verschillende 'koppels'. Op een survival eiland welteverstaan. Als dat maar goed gaat...

expeditie schoonmoeder

Lees ook: Netflix-tip: Dead to Me wordt je nieuwe verslaving

Hoe overleef ik mijn schoonmoeder

Op een eiland overleven met je schoonmoeder is een nachtmerrie voor veel vrouwen en mannen. Vier schoonmoeders en hun schoondochters/-zonen gaat de uitdaging aan in het nieuwe TLC-programma Expeditie Schoonmoeder. De 'koppels' worden gebracht naar een exotisch eiland waar ze allerlei proeven krijgen voorgeschoteld waarbij ze werken aan hun relatie. Weg van alles en iedereen (behalve de camera) moeten schoonmoeder en -dochter/zoon wel werken aan hun band. Aan Patty Brard de schone taak om de boel in vriendschappelijke banen te leiden. “Ik kan mij goed inleven in dergelijke situaties en wanneer je er als buitenstaander boven gaat zitten kun je heel goed zien en begrijpen waarom het zo mis kan gaan. Een frisse blik kan enorm helpen!”, aldus Patty.

De deelnemers

In elke aflevering komt er één 'koppel voorbij. Dit zijn ze:

Aflevering 1: Danielle & Myrna

Schoondochter Danielle (33) vindt haar schoonmoeder Myrna (64) dominant en pittig. “Ik heb altijd het gevoel dat ik op mijn tenen moet lopen en dat ik het nooit goed doe”, aldus Danielle. Andersom voelt Myrna zich niet begrepen. Ze wonen ver uit elkaar en als Myrna dan op bezoek komt, wordt er niet de tijd voor haar genomen. Het voelt voor beiden meer als een verplichting dan een gezellig samenzijn. Danielle heeft het gevoel dat als ze nu de stap niet zet, het altijd zo blijft, en dat vindt ze verdrietig voor haar man en de kinderen. Gelukkig ziet Myrna dit ook zo, dus tijd voor verandering!

Aflevering 2: Kjeld & Lucia

De flamboyante en ongenuanceerde Kjeld (25) is ruim zeven jaar samen met de bescheiden Koen en sinds 1,5 jaar zijn ze getrouwd. Kjeld vindt zijn schoonmoeder Lucia (62), die hij Lucia de B. noemt, maar saai en ze klaagt te veel over haar pijntjes. Lucia vindt Kjeld een verwende jongen die teert op de zak van Koen. Hij werkt zelf niet en ze vindt dat hij een serieuze invulling moet geven aan zijn leven. Ze spreken elkaar regelmatig, maar deze gesprekken eindigen vaak in een scheldpartij. Tot grote ergernis van Lucia, die van mening is dat Kjeld minder diva-gedrag moet vertonen. Toch zijn ze er beiden van bewust dat Koen de dupe is van hun haat en nijd en hebben daarom besloten om mee te doen om aan hun temperament én relatie te werken.

Aflevering 3: Lotte & Sonja

Schoonmoeder Sonja (53) vindt het opmerkelijk dat ze in 1,5 jaar tijd maar één knuffel heeft gehad van haar schoondochter Lotte (18). Volgens Sonja loopt het niet lekker tussen de twee: “Ik praat graag, zij niet, je moet alles uit haar trekken”. Ze is fysiek ingesteld en een warm persoon, waar de passieve Lotte helemaal niks mee heeft. Sonja ergert zich er ook aan dat Lotte rommelig en lui is. Lotte snapt op haar beurt niet waar Sonja zo’n last van heeft en ziet de situatie tussen haar en haar schoonmoeder anders: “Sonja kan zo doorzagen, ze zeurt”. Dat ze elkaar geregeld zien - aangezien zoon Kasper regelmatig zijn moeder bezoekt - maakt het er helaas niet gezelliger op. Lotte ziet wel in dat het voor Kasper leuker zou zijn als de relatie wordt verbeterd. Op naar Thailand dus!

Aflevering 4: Linda & Rona 

Schoondochter Linda (24) en schoonmoeder Rona (62) kennen elkaar niet goed. Dat komt voornamelijk door Linda die erg gesloten en op zichzelf is. Ze vertrouwt maar weinig mensen en houdt de deur dicht voor enig contact. Er is daardoor een voelbare afstand tussen de twee, wat ervoor zorgt dat zoon Ashley constant tussen twee vuren in zit. Volgens Linda is de relatie vanaf het begin af aan al verpest door allerlei vooroordelen. Ze is geen gemakkelijke prater en vindt Rona maar bemoeizuchtig. Rona praat juist wel heel makkelijk en is een open boek. Ze wil Linda graag beter leren kennen, maar krijgt daar de kans maar niet voor. Maar onder de Thaise zon móeten ze wel!

Expeditie Schoonmoeder is donderdag op TLC te zien van 20.30 tot 21.30. Je kunt het programma ook via Dplay terugkijken.

Lees ook: De 4 leukste Netflix-tips voor vrouwen week 24