Babyproof reisbestemmingen in Europa

Kinderen door Sandra E

Moet je nu wel of niet met je baby op vakantie gaan? Natuurlijk! Het is allemaal niet zo lastig als je denkt en er zijn genoeg babyproof reisbestemmingen in Europa waar je heerlijk met je kleintje kunt vertoeven.  

babyproef

Lees ook: Hé mama, weinig tijd om te sporten? Dit zijn de beste korte work-outs

Babyproof vakantie in Oostenrijk

Oostenrijk is een heel schoon land. Of je nu in een restaurant of pompstation bent, overal is er aan je baby gedacht. Er zijn schone en goedverzorgde ruimtes om je baby te verschonen en de toeristische sector in Oostenrijk is erg gericht op gezinnen met kleine kinderen.

Babyproof vakantie in België

Heb je geen zin in een lange autorit? Zoek het dan wat dichterbij en boek je vakantie naar België. De Belgische Ardennen liggen op zo’n drie uur rijden van Nederland. In de Ardennen zijn veel kindvriendelijke campings en tal van vakantiehuizen te huur. De Ardennen zijn typerend met zijn bossen, heuvels en gemoedelijke sfeer. Je zult er met je baby heerlijk tot rust komen. 

Babyproof vakantie in Spanje

De resorts aan de zonnige Costa’s bieden een verscheidenheid aan faciliteiten voor kinderen. De kans op zon is aanzienlijke aanwezig en in het zuidoosten van de Costa Blanca zijn veel crèches en speciale clubs voor kinderen. Daarnaast krijgen kinderen altijd speciale aandacht in Spanje. Ga je naar de Costa’s met je kleintje? Neem dan wel de nodige voorzorgsmaatregelen voor een zonvakantie met een baby.

Babyproof vakantie in Denemarken

Wist je dat Denemarken één van de meest kindvriendelijke landen van Europa is? De natuur is prachtig, het is er rustig en overvolle stranden zul je niet snel vinden. Voor jonge gezinnen is er van alles te doen. Boek bijvoorbeeld een Deense boerderijvakantie. Hier draait het vooral om jonge gezinnen. Maar je kunt ook kamperen in een tent of rondtrekken met een camper. Ook kun je overnachten in een Sommerhus. Deze vind je door het hele land en zijn uiterst comfortabel voor jonge gezinnen.

Liever een actieve vakantiebestemming met je baby?

Ben je niet van de zon of de hele dagen luieren? Je kunt met een baby ook prima een actievere vakantie ondernemen. Ook in deze categorie zijn er genoeg babyproof reisbestemmingen in Europa. Europese landen waar je fantastische wandelingen kunt maken zijn bijvoorbeeld, Zwitserland, Zweden, Tsjechië of Ierland. Dat is niet zo handig met de kinderwagen, dus schaf een goede draagzak of draagdoek aan! Wel is een vakantiehuis huren fijner dan in een camper slapen.

Lees ook: 10 x prachtige draagdoeken (en zo knoop je 'm)