Feel good vibes creëren met leuke trends in je interieur

Wonen door Redactie Ze.nl

Interieurs zijn er in allerlei soorten stijlen en in ieder huisje zie je dit weer terugkomen. Je kunt van je interieur helemaal jouw eigen paleisje maken, precies de look creëren die bij jouw smaak past. Soms is het gewoon eens tijd voor een grote make-over of moet je inrichting even opgefrist worden en haal je de laatste trends in huis! In dit artikel vind je een paar leuke trends die je helpen bij het creëren van feel good vibes in je woning! Na deze update van je interieur kom jij de donkere maanden wel door.

Verwachte trends voor 2019

Zoals je in 2018 vast al vaak voorbij hebt zien komen, blijft de messing (goudkleur) trend ook een favoriet in 2019. Kandelaren, bijzettafels, stoelen, spiegels, lampen of zelfs kranen. Op verschillende manieren zie je messing weer terugkomen in woningen. Gecombineerd met verschillende kleuren en tinten komt messing super gaaf uit in je interieur! Daarbij heeft Flexa de kleur voor 2019 al bekend gemaakt, namelijk ‘Spiced Honey’.  Een warme amberkleurige tint die een ruimte een rustgevende en knusse uitstraling geeft. Goed te combineren met pasteltinten, bordeaux rood, wit of hout. De gedachte van Flexa erachter is om positiviteit en optimisme op te wekken met deze veelzijdige kleur. Ook past messing super bij deze kleuren, met deze combinatie creëer je een chique geheel! 

Wat je nog meer ziet is dat de natuur centraal staat. Natuurlijke materialen zorgen voor rust en verbinding in de woonkamer. Denk aan rotan stoelen, bijzettafels van riet, bamboe, houten eettafels en natuurlijk veel planten. Hoe meer groen hoe beter! De trend bohemian of urban jungle was al enorm geliefd in 2018 en de verwachting is dat de natuur nog steeds als inspiratiebron gebruikt wordt in 2019. 

Klus voordelig met de ERIKS kortingscode!

Tijd voor de make-over!

Yes, je bent nu bijgepraat over een aantal leuke trends voor in je woning. Dan is het nú tijd voor de make-over! Wanneer je een boost wil geven aan je interieur of een complete make-over, is het altijd van belang om bij de basis te beginnen. Bepaal welke tinten jij wil laten terugkomen, kies de vloer uit en de meubels. Zo kun je voorkomen dat je vloer uiteindelijk niet past bij je muur, je meubels of andersom. Wanneer je dit helemaal uitgedacht hebt, kun je gaan denken aan de aankleding van je woonkamer. Leuke woonaccessoires om het gezellig te maken! Mixen & matchen met verschillende contrasten is helemaal hip, niks is te gek. Voeg een mooi vloerkleed, leuke velvet kussens op de bank en gave kamerplanten toe. Kooldraadlampen zijn ook geliefd bij velen en geven een warme sfeer aan de woonkamer, steek nog een paar leuke kaarsen er bij aan en het is gegarandeerd gezellig in je huis.

Last but not least!

Een vaak vergeten, maar belangrijk spelende rol wanneer het gaat om je huis inrichten is raamdecoratie. Het kan je interieurstijl versterken of extra gezelligheid toevoegen en daarom is het belangrijk om even stil te staan bij welke keuze je gaat maken. Ook in raamdecoratieland zie je trends! Shutters zijn razend populair en een fantastische toevoeging aan je interieur. Shutters zijn houten binnenluiken met beweegbare lamellen, die je zelf kunt bedienen. Enorm handig, zo ben jij de baas over de lichtinval en je privacy. Shutters geven je woonkamer een luxe uitstraling en zijn een stijlvolle oplossing. Een trendy raambekleding die bij veel interieurstijlen tot zijn recht komt.

Ook zijn houten jaloezieën een enorm geliefde raambekleding. Met houten jaloezieën creëer je een warme uitstraling  of juist een hele moderne look. Houten jaloezieënzijn erg  veelzijdig en in mooie houttinten of effen kleuren te verkrijgen. Ga voor extra sfeer in de woonkamer en combineer je gave shutters of houten jaloezieën met gordijnen! Met de geluiddempende- en isolerende werking van de gordijnen kun je optimaal genieten en tot rust komen in je woning zonder teveel storende geluiden van buitenaf!  

Hoe komt jouw gezellige woonkamer vol trends eruit te zien?