Vergeet Ross en Rachel: Eigenlijk zouden déze twee Friends-personages een relatie krijgen

Media door Roos

Aan, uit, aan, uit, aan. Dat vat de relatie van Ross & Rachel in onze favo hitserie Friends wel zo'n beetje samen ('We were on a break!'). De romance tussen de twee vrienden is eigenlijk niet meer weg te denken, dus toen wij hoorden dat die liefde eigenlijk was gepland voor twee andere personages, vielen onze monden open van verbazing. En de jouwe waarschijnlijk ook.

Originele liefdeskoppel

Wie dan wél het beoogde liefdeskoppel in Friends waren? Je zult het niet geloven, want dat zijn Monica en Joey. Ja, je leest het goed. Terwijl jij even de tijd neemt om het te laten bezinken, zullen wij je even vertellen hoe dit nieuws de wereld in geslingerd werd.

Het kwam tijdens in een interview van The Hollywood Reporter met Joey-acteur Matt LeBlanc aan het licht, toen Matt door de reporter werd geconfronteerd met het nieuwtje. De acteur reageerde verbaasd: "Ik wist hier niets van." En dat is wel logisch, want in de serie werd hij juist meer een broer voor Monica, dan een stiekeme lover. "Zegt Martha dat? Martha drinkt teveel", aldus de acteur over de regisseur van de hitserie. 

Van rokkenjager naar beschermende broer

Wel legt de acteur uit dat Joeys personage gaandeweg veranderde, omdat hij de oppervlakkige rol van vrouwenversierder snel beu was. Hij meende zelfs gestopt te zijn met zijn rol als Joey, als er niets zou veranderen. Hij stelde een nieuwe wending voor aan de regisseur: "Wat als Joey met iedere vrouw in New York naar bed probeerde te gaan, behalve deze drie meiden? Monica, Phoebe en Rachel zijn immers meer zusjes", vertelt de acteur. Het heeft goed uitgepakt, want Joey werd een beschermende broer voor de drie meiden. Een rol die voor hem uiteindelijk veel leuker was om te spelen én voor ons om naar te kijken. Win-win!

Lees ook: Zoveel geld verdienen de acteurs uit Friends jaarlijks nog aan de serie

Beeld: Getty