Altijd in een relatie? Dit is de negatieve kant van nooit single zijn

Liefde door Redactie Ze.nl

Kun je je in de krochten van je brein niet meer herinneren wanneer je voor het laatst single was? Maar dan echt goed single hè, niet maar een paar weken. Nee? Dan kan het wel eens zo zijn dat we het stempel relatiehopper op je kunnen plakken. Het lijkt misschien gezellig dat je nooit alleen bent, maar het kan ook een keerzijde hebben…

Lees ook: 

Geef jezelf de tijd

Wanneer je je van de ene in de andere relatie stort, beroof je jezelf van de nodige tijd om verwarring, woede en verdriet te verwerken. En die heb je broodnodig! Als je die gevoelens namelijk nooit onder ogen komt, blijven ze broeden tijdens je volgende relatie. En dat… kan alleen maar mis gaan. 

Afhankelijk

Als je van de ene relatie direct in de andere duikt, kan het zijn dat je je eigen interesses, waarden en doelen uit het oog verliest omdat deze langzaamaan zijn versmolten met die van je partner. Op zo’n moment weet je niet wat je nou eigenlijk écht gelukkig maakt en kan het zijn dat je de ander gebruikt om een leegte op te vullen. Nu hoef je niet direct je relatie te beëindigen, maar het is wel goed om tijd in je uppie door te brengen, zodat je kunt ontdekken hoe je die leegte zelf zou opvullen.

Leren van je relatie

De periode na een relatie is vaak het perfecte moment om te reflecteren. Waar ging het mis? Wat kan ik hiervan leren? En vooral: wat kan ik de volgende keer anders aanpakken? Die tijd heb je gewoon even nodig om uit te zoomen en dingen in perspectief te plaatsen. Als je je direct van je ene relatie in je andere stort, heb je geen tijd om te reflecteren en te leren van die eerdere relatie. Terwijl als je even de tijd neemt, kun je veel beter bedenken wat je nou eigenlijk zoekt in een partner.

Lees ook: Dit is waarom weinig seks hebben niets over je relatie zegt - VRIJ-dag