Kerstverlichting: Zo versier je je huis op een milieuvriendelijke manier

Wonen door Roos

Het zijn de donkere dagen voor Sinterklaas en Kerst, dus de hoogste tijd om je huis eens flink te versieren. Heb jij je knusse verlichting al in huis? Lampjes geven niet alleen de broodnodige verlichting, maar ze zijn ook nog eens ontzettend gezellig. En zo pak je het ook nog eens op een milieuvriendelijke manier aan.

Type verlichting

Als je het over verlichting in en rondom je huis hebt, kun je uit duizenden verschillende opties kiezen. Al die opties kunnen nogal duizelingwekkend zijn, dus laten we een beetje overzicht creëren. Welke lampjes heb je het liefste in huis? Ga je voor schattige lampionnetjes voor de deur? Of pak je het liever groots aan en zet je je hele huis in de verlichting? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen wat lampjes in je slaapkamer te hangen. Dat heeft direct al een heel knus effect!

Led verlichting

Wanneer je verlichting gaat shoppen heb je grofweg keuze uit halogeenlamp, spaarlamp en led lamp. Je kunt gewoon op de verpakking lezen met welke verlichting je te maken hebt. Als je je huis op een milieuvriendelijke manier wilt verlichten, is Led verlichting je beste keuze. Dit is namelijk de meest duurzame optie op het gebied van verlichting. Wees niet bang dat Led verlichting een koude, kille kleur heeft, want dit is al lang niet meer zo. Tegenwoordig is Led verlichting ook gewoon verkrijgbaar in warmere kleuren, waardoor je het verschil met de traditionele gloeilamp niet eens meer opmerkt.

Nou, wat led je? 

Lees ook: FUN-da: Huis in Limburgs dorpje is van binnen een waar 'paleis'