7 x waarom Loiza Lamers een baas is - Expeditie Robinson

Media door Roos

Robinsnollers! Het mag je niet ontgaan zijn: Loiza Lamers doet mee met Expeditie Robinson 2021. De oud-deelnemer heeft een tweede kans gekregen om voor de titel Robinson te strijden. Wat ons betreft wordt zij dit jaar de winnaar, en wel hierom...

Loiza Lamers terug in Expeditie Robinson 2021

Surprise! Loiza is weer te zien in het seizoen van Expeditie Robinson 2021. Ze is een van de acht oud-deelnemers die in het geheim tegen elkaar strijden. De andere 18 deelnemers weten dus van niks. Op een bepaald punt in de expeditie zullen ze samenvoegen met de anderen.

1. Juf op het schoolplein

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de Robinsonaward van haar seizoen (2018) ging zonder twijfel naar Loiza, nietwaar? In tegenstelling tot kampgenoten tolereerde ze geen kinderachtig gedrag. "Ik hou niet van schoolpleinpesterijen", aldus Loiza. In één actie wist ze korte metten te maken met het vieze spelletje van Ozzy, die er vervolgens ook direct uitvloog. Wij kijken er nu al naaruit welke deelnemers ze een kopje kleiner maakt. Met woorden natuurlijk.

2. Sterkste speler

Ze was een van de sterkste op het eiland tijdens Expeditie Robinson 2018. Niet alleen is ze giga atletisch, maar ook een strijder pur sang. Spierbundel Steven, topsporter Greg of vlugge Ozzy waren geen partij voor lenige Loiza. Tijdens de proef kronkelde ze aan kop als een boa constrictor door die gekke hangende schommelconstructie heen. De nieuwe Expeditie-deelnemers moeten hun borst natmaken.

3. Herseninfarct

Ze had in 2017 een herseninfarct, waarbij ze zomaar in elkaar zakte in de sportschool en het niet zeker was of ze er weer helemaal bovenop zou komen. En nu? Nu is ze gewoon even een van de sterkste spelers op het eiland. Zo dan! Petje af, mag gezegd worden.

4. Inspirerend

Zoals je misschien weet heeft Loiza Lamers geen makkelijk start in het leven gehad. Ze werd geboren in een jongenslichaam en ging later in transitie. Dit weerhield haar niet om mee te doen met Holland's Next Top Model in 2015. Ze won het programma zelfs! Over haar transitie praat ze niet vaak, want ze wordt liever niet in hokjes gestopt. In 2020 deelde ze een foto van voor haar transitie met een krachtig statement.

Momenteel is Loiza samen met haar moeder bezig met een autobiografisch boek. Het zal dieper ingaan over haar transitie van jongen naar meisje en de invloed op het gezinsleven van de familie Lamers. Ook maakte ze begin september bekend dat het schrijfproces door een documentairemaker wordt gefilmd 

5. Blij met stemmen

Ze was een van de weinige deelnemers met zoveel zelfvertrouwen dat ze het zelfs een eer vindt dat mensen op haar willen stemmen. 'Ze vinden mij de sterkste, tof!', vindt Loiza, terwijl de rest in haar schoenen in een hoekje zou zitten janken. Of nog erger, naar huis gaat...

6. Ze hield Tony in bedwang

Het lijkt alweer lichtjaren geleden dat tiener Tony en zijn rare fratsen de expeditie in 2018 verlieten, maar laten we a.u.b. niet vergeten dat Loiza degene was die deze dictator in het gareel wist te houden. Zij was degene die de groep bij elkaar hield toen deze uit elkaar dreigde te vallen én ze sprak Tony aan op zijn kinderachtige gedrag. Petje af, wij hadden hem allang in het zand begraven en er twee tieten op getekend.

7. Hallo, girlcrush!

Mooi van binnen en mooi van buiten. Need we say more?

Lees ook: 6 conclusies die we kunnen trekken na Expeditie Robinson aflevering 8

Beeld: RTL