Lifestyle / Media
Media

Alles wat je wilt weten over het derde seizoen van The Crown

Reageer1 0

Fans zijn het er unaniem over eens: het wachten tot het derde seizoen van The Crown duurt écht heel erg lang. De serie over het Britse koningshuis is mateloos populair en dat is ook niet zo gek. Het decor, de prachtige kostuums, de acteurs en het verhaal: alles klopt en het zit gewoon retegoed in elkaar. Als het goed is hoeven we niet lang meer te wachten op het derde seizoen, maar… wat kunnen we eigenlijk verwachten? 

1. Seizoen 3 gaat verder waar seizoen 2 stopte. Net als de voorgaande seizoenen zal ook seizoen 3 van The Crown over zo’n tien jaar geschiedenis gaan. Om precies te zijn van 1964 tot 1976. In deze tijd was Harold Wilson de premier van Engeland. Hij zal gespeeld worden door Jason Watkins. Seizoen twee eindigde bij de geboorte van Prins Edward, Elizabeth’s vierde kind. In het derde seizoen kunnen we van alles verwachten: zo werden Elizabeth en haar zus Margaret door paparazzi gefotografeerd tijdens hun watersport en bezocht de koningin Prince Edward Island. Benieuwd naar het Thatcher-tijdperk? Dan moet je nog even wachten, want dat zal waarschijnlijk pas in seizoen vier aan bod komen. 

2. Het huwelijk van Prinses Margaret en Tony zal steeds slechter worden. Na twintig jaar huwelijk scheidde de zus van Elizabeth in 1978. De reden? Overspel. Beiden hadden verschillende minnaars en posten regelmatig buiten het potje, zeker in de laatste jaren.

3. Claire Foy is out. De Queen bleef natuurlijk niet eeuwig jong, en dus was het een logische keuze van Netflix om voor de knappe Claire Foy een vervangster te zoeken die een oudere Elizabeth neer kon zetten. De keuze viel op Olivia Colman, die in een interview liet weten het moeilijk te vinden om in de voetstappen van Claire Foy te treden. Het is trouwens geen onbekende job voor Olivia: in 2012 speelde ze al eens de rol van Queen Elizabeth in de film Hyde Park on Hudson. Voor een oudere Prince Philip is Tobias Menzies gecast. 

4. Ook Margaret wordt door een andere actrice gespeeld. Vanessa Kirby, die Margaret in de eerste twee seizoenen speelde, postte een foto op Instagram van haarzelf en haar opvolgster: Helena Bonham-Carter. Vanzelfsprekend wordt ook de rol van Margaret’s echtgenoot Tony door iemand anders gespeeld: hier is Ben Daniels voor gecast. Josh O’Connor zal Charles spelen.

5. Lady Di en Camilla Parker-Bowles zullen beiden hun intrede doen. Bring on the juice! De jaren ’70 is ook het tijdperk dat Charles zijn eerste vrouw Diana leert kennen. Ook Camilla was toen al in het spel. 

6. We moeten nog heel even geduld hebben. Seizoen drie van The Crown zal niet eerder dan 2019 beginnen. Wij kunnen niet wachten! 

Lees ook: Oeps, foutje: Meghan Markles rok schijnt volledig door

Reageer1 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen