De beste horrorfilms- en series op Netflix

Media door Laura

Is het puntje van de bank jouw favoriet plek als heuse horrorfan? Dan sta jij vast te popelen voor het gegriezel en gegruwel van Halloween. We laten de engste tijd van het jaar niet zomaar aan ons voorbij zweven. Dit zijn de horrors die je niet mag missen op Netflix.

The Haunting of Hill House

De 10-delige serie gaat over vijf zussen en broers die opgroeien in het huis wat later het beroemdste haunted house van Amerika werd. Het groepje gaat als volwassenen terug naar deze beruchte plek en worden geconfronteerd met de letterlijke en figuurlijke geesten uit hun jeugd. 

Insidious

Josh en Renai zijn net met hun gezinnetje naar een luxe villa verhuist, maar hun geluk raakt op wanneer een van de kinderen in een coma raakt na een val van de zoldertrap. Wanneer het kindje - nog steeds in coma - na drie maanden thuis wordt gebracht, gebeuren er allerlei mysterieuze dingen. Spoken, een bloederige handafdruk en rare geluiden uit de babyfoon. De familie besluit te verhuizen, maar daarmee zijn de kwelgeesten nog steeds niet verdwenen...

Apostle

In deze Netflix-film reist een man af naar een afgelegen eiland om zijn zus te redden van een religieuze sekte. Alleen tegen een flinke som geld mag hij haar mee naar huis nemen, krijgt hij te horen. Hij moet snel zijn, want de sekte houdt er de meeste barbaarse martelpraktijken op na. 

Gerald's Game

In een poging om hun huwelijk nieuw leven in te blazen, gaat een getrouwd stel een weekendje weg. Wat een romantische tijd had moet worden, verandert in één klap in een nachtmerrie als Gerald dood neervalt door een hartaanval, terwijl Jessie nog vastgebonden aan het bed ligt.

Cabin in the Woods

Vijf vrienden spenderen een weekendje in een verlaten blokhut in the middle of nowhere, wat kan er fout gaan? Juist, ja... alles! 

The Ritual

Vond je The Blair Witch Project helemaal het einde? Dan ga je The Ritual ook geweldig vinden. Wanneer een groepje vrienden besluit om een pad door het bos te nemen, komen ze oog in oog te staan met allerlei bizarre rituelen. 

Friday the 13th (2009)

Er mag natuurlijk geen klassieke slasherfilm ontbreken uit het lijstje. Dus last but not least: in Friday the 13th terroriseert Jason Voorhees een groepje tienerkampleiders.

 

Lees ook: Bingen, baby! Dit verschijnt er in oktober op Netflix