Interview: Babette Labeij

Media door Anneke

De liedjes op Doe Een Wens zijn gebaseerd op echte wensvervullingen. Want daar staat de Doe Een Wens Stichting voor: het vervullen van de wensen van kinderen tussen 3 en 18 met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een wens heeft op zich al een bijzonder effect maar vooral voor díe kinderen. Babette is blij dat ze mee kan werken aan dit project. "Het was een cadeautje om te doen. Ik werk zelf al veel met kinderen zoals met het Junior Songfestival en Kinderen voor Kinderen, maar dit was toch wel extra speciaal. Drie van de nummers op de cd zijn ingezongen door het wenskind zelf waar het liedje betrekking op heeft. De overige liedjes worden gebracht door jonge talenten. Ik zing zelf ook een liedje en één liedje wordt gezongen door Jamai - dat is Wensen zijn er altijd in jouw maat."

Alles moest belangeloos gebeuren, maar Babette deed hier graag aan mee. "Ik vond het ook heel leuk om te doen. Bij drie van de wenskinderen was het zangtalent meteen duidelijk. De rest van de liedjes worden gebracht door jonge talenten die zijn voortgekomen uit audities. We zijn heel erg blij met het eindresultaat."

Vocal coach, een eigen zangschool (en een tweede die erbij komt binnenkort), Kinderen voor Kinderen, The Voice of Holland en ook nog een gezin... Hoe doet Babette dat allemaal? "Ik moet mijn tijd goed verdelen en dat betekent ook kunnen loslaten. Want als vrouw met een gezin en een kind moet ik ook mijn privéleven goed in de gaten houden. Nou heb ik wel het geluk dat mijn man ook in hetzelfde wereldje zit. Jawel, een creatief team. 's Avonds aan de keukentafel bespreken we ook vaak het één en ander. We hebben onze passies goed kunnen combineren."

Wat zou Babette nu nog willen in haar toch al zo rijke carrière? "Ik zit nu midden in een tweede zangschool die binnenkort geopend wordt. En misschien wil ik in de toekomst ook nog wel een derde school. En natuurlijk nog wat meer ruimte voor mijn eigen zangcarrière die nu een beetje op een laag pitje staat. In 2011 wil ik ook een nieuw album maken en dan natuurlijk weer veel optreden. Maar nu staat de Doe Een Wens-cd op nummer één op het prioriteitenlijstje. Ik hoop echt dat er heel veel exemplaren van verkocht worden zodat er ook in de toekomst nog veel meer kinderen hun grote wens in vervulling kunnen zien gaan."

Kijk voor meer informatie op www.doeeenwens.nl en www.babettelabeij.com.

Doe Een Wens
Various Artists
EAN: 8715440005158
Prijs: 9,99

Foto's: Dennis Beekelaar