Twitter gruwelt van ongemak tijdens eerste aflevering First Dates Nederland

Media door Redactie Ze.nl

Goeiedag zeg, dat was ons het tv-avondje wel. Een nieuw seizoen First Dates begon gisteravond en alhoewel we al weken zijn klaargestoomd met de Engelse versie, waren we nog niet klaar voor zoveel Hollands ongemak. In de uur-lange aflevering zagen we de ene na de andere pijnlijke date met als dieptepunt de vragenlijst van Jeffrey, de arrogante piloot en de cosmetisch chirurg, het bijster intelligente gesprek van Tommie en Angelica en de irritante houding van 'creatief producer' Yanna.

Pizza of patat? 

Allereerst was daar Jeffrey, die voor zijn date Cynthia een waslijst aan vragen had voorbereid om zijn date met haar zo soepel mogelijk te verlopen. Jammer dat Jeffrey niet goed had ingeschat dat hij binnen no-time door zijn pizza-of-patat-vragen heen zou zijn. En als je door je vragen heen bent, tja, wat doe je dan? Very different ging het bij de Arubaanse Cleo, die door de entire date zo now and then English praatte. Piloot Mike leek zich daar a little bit aan te irriteren, en deed vervolgens ook nog eens een accent na. Which accent het was? Geen Arubaans in ieder geval...

Stemmetje

En dan waren daar de creatieve hipsters Yanna en Gijs: op het eerste oog echt een leuke match, dachten wij zo. Totdat blijkt dat Yanna een flinke gebruiksaanwijzing heeft. Zo zet ze af en toe een gek stemmetje op, maar als Gijs meedoet met een gek stemmetje raakt ze geïrriteerd. "Je bent aan het spotten," zegt ze. Daarbij mag hij absoluut niet vragen naar haar dategeschiedenis. Arme Gijs!

Rekening splitsen

En dan was daar een bekend gezicht: Angelica deed vorig jaar ook al mee, maar ondanks dat het toen een succesvolle date was, is het uiteindelijk op niets uitgelopen. Nu is ze terug, wat extra fillers rijker, en dit keer wordt de Zuid-Hollandse gekoppeld aan de Zeeuwse Tommie. De twee leken een ware match: ze kwamen er bijvoorbeeld al snel achter dat ze naar dezelfde zonnebankstudio in Hellevoetsluis gaan. Als er aan het einde van de date afgerekend moet worden, stelt Angelica voor dat ze de rekening 'splitsen'. Tommie stemt in.

Roken

Gelukkig lijkt er ook een date wél te slagen: die van Berrie en Steven (geen grap). De date leek perfect te lopen, de klik er helemaal te zijn en wij zouden vooral zeggen: 'gewoon doooooorgaan'. Later blijkt dat het rookgedrag van Steven een potentiële relatie in de weg zit. Zonde!

Twitter

Op Twitter was het commentaar over de eerste aflevering van First Dates Nederland niet van de lucht. Sommigen zeggen zelfs de Engelse versie terug te willen...

Lees ook: Awkward! De meest spraakmakende fragmenten uit de geschiedenis van First Dates