De horror: Koppel vindt verborgen videocamera naast bed in Airbnb

Media door Laura

In het bed van een vreemde slapen, anno 2018 hebben we er geen moeite mee dankzij Airbnb. Na het lezen van dit bizarre nieuwtje denk je er misschien wel heel anders over...

airbnb

Lees ook: Nieuw op Netflix: deze films en series kwamen in week 36 erbij

I spy...

Een Brits stel had een mooi appartement gevonden in Toronto, Canada, via Airbnb. Toen ze in hun tijdelijke stulpje aan het bijkomen waren, viel het oog van de 34-jarige Dougie Hamilton op de digitale alarmklok op het nachtkastje. "We hadden één nacht geboekt in een lovely apartment in het centrum van Toronto. We hadden een drukke dag gehad in de stad. Eindelijk konden we inchecken en relaxen... ten minste, dat dachten we."

Spy camera

Dougie had kortgeleden nog een video op YouTube bekeken over verborgen camera's in knuffels en knopen. "Terwijl ik op de bank lag, zag ik de alarmkok en ik moest ineens denken aan de video die ik had gezien. Ik dacht: 'stel je voor dat er een spy camera in de klok zit'." Bij het inspecteren van het apparaat viel het plastic plaatje aan de voorkant eraf en ja, hoor... er zat inderdaad een cameralens.

Het stel waarschuwde Airbnb en de Canadese politie, die een onderzoek zijn gestart. "De eigenaar had zes andere woningen en honderden reviews. We hadden geluk, we waren pas 20 minuten binnen toen we de camera ontdekten", zegt Dougie. 

De verhuurder is verwijderd van Airbnb en de organisatie heeft alle kosten van Dougie en zijn vriendin terugbetaald. 

Altijd even het alarmklokje in je Airbnb-stekje uitschakelen dan maar? 

Lees ook: Dream on: déze fantasie verstevigt de relatie met je partner