Gwen van Poorten (28): 'Achter het stuur kruipen met drank op? Nooit!'

Celebs door Roos

"Toeval bestaat niet!" roept Gwen uit als ik haar spreek over een dronken Dave Roelvink achter het stuur en de #JointhePact campagne die vandaag van start gaat. Daarmee roept zij iedereen op om niet met alcohol op achter het stuur te klimmen. Als ambassadrice van de campagne gaat het onderwerp Gwen aan het hart. “Mensen denken vaak alleen aan zichzelf.

Superdom

“Vaak denken mensen met een borrel op dat ze nog gewoon kunnen rijden. Ze vergeten dat het niet alleen om hen zelf draait, maar dat het juist voor andere automobilisten gevaarlijk is”, vertelt Gwen. “Je moet er niet aan denken dat je vader of moeder wordt aangereden in het verkeer door een dronkenlap. Denk daar maar eens aan als je met een drankje op in de auto stapt.” 

Ze vindt het dan ook superdom dat Dave Roelvink het afgelopen weekend toch dronken is gaan rijden. Gwen: “Ik snap niet dat hij zich niet bewust is van zijn voorbeeldfunctie in de media. Hij heeft dan wel zijn excuses aangeboden, maar daar koop je achteraf natuurlijk niks voor.”

 

May the force be with me. #hongeralseenbeerineenwitteblouse

A post shared by Gwen van Poorten (@gwenvanpoorten) on

Goede voorbeeld

Is de Spuiten & Slikken-presentatrice dan nooit zelf met een borreltje teveel op achter het stuur gekropen? “Nee, nooit”, zegt ze beslist. “In het dorp waar ik ben opgegroeid stapten we na een feestje niet eens op de fiets, maar werd er altijd een taxi gebeld. Maakt niet uit hoe laat het was. Ook nu ik in Amsterdam woon bestel ik altijd een Uber.” 

Heel goed hoor, maar is ze ook nooit bij iemand in de auto gestapt met een borreltje op? “Toen ik voor het programma Road Trippers met Shelly Sterk en Tess Milne in Vietnam was werden we geholpen door een aardige man. Hij regelde werkelijk alles voor ons, maar zat wel tussendoor steeds te shotten. We hebben toen besloten toch niet bij hem in de auto te stappen, zelfs na alles wat hij voor ons had gedaan. Dat was wel even lastig, maar achteraf ben ik daar blij om.” 

#JOINTHEPACT

De #JOINTHEPACT campagne van Johnnie Walker gaat vandaag van start. Samen met F1 coureur Stoffel Vandoorne trapt ze de campagne af op het racecircuit van Spa in België. Samen roepen zij iedereen op om niet met alcohol op achter het stuur te klimmen. 

Lees ook: Deze zeven alcoholische drankjes zijn het slechtst voor je huid

Beeld: Brunopress