Waarom ik geen vrouwen date die jonger dan 24 jaar zijn

Relaties door Laura

Corrie is de afdelingssecretaresse, vrijgezel en rond de vijftig. Zo af en toe als ik langs haar loop, hebben wij het over daten. Zelf heb ik Tinder al drie keer uitgespeeld, maar voor haar hoeft het allemaal niet zo... die apps. Liever komt ze een vent tegen in het echt. Al die ouwe, vieze knarren die online op zoek zijn naar een jonkies vindt ze vreselijk, maar ze wil ook geen toyboy. “Ach”, zeg ik, “leeftijd zelf zegt niet zo veel.” Ik schaam mij voor dit cliché, want op Tinder en Innercircle ligt de max bij 34, terwijl ik zelf 37 ben. Ze moet hierom lachen. “Typische mannen,” zegt ze, “altijd op zoek naar jonger”. Ik lach mee, maar ze heeft een punt.

Op wie ik verliefd word, heb ik niet veel invloed op. Maar online kan ik mijn zoektocht wel sturen. Op voorhand wil ik niet daten met iemand boven de 34 jaar, vanwege de biologische klok. Ik weet niet of ik kinderen wil en dat hoef ik, als man zijnde, ook nog niet te besluiten. De beslissing stel ik daarom graag nog eventjes uit.

Dan de ondergrens. Hoe stel ik die vast? Uit den boze zijn vrouwen van 18 en 19 jaar. Het zou in theorie mijn dochter kunnen zijn! Nee, er moet sowieso een 2 voor, maar waar in de twintig leg je de knip? Laatst kwam ik Roos tegen in Paradiso. We hadden een leuke avond en hebben een week later afgesproken om een drankje te drinken. Tegen het einde van de avond vroeg ik naar haar leeftijd, gezien ze nog studeerde. Ze bleek 23 jaar te zijn. Daar had ik de hele avond niks van gemerkt. Overigens kan dat ook gekomen zijn door haar Marilyn Monroe-achtige uitstraling en gloed. Mijn leeftijd vond zij geen enkel probleem. Ze had altijd vriendjes gehad die wat ouder waren.

Er zijn dus leuke vrouwen van 23 jaar jong, maar liever leg ik de knip nog iets hoger. Bij voorkeur is ze al aan het werk, want elke dag kroeghangen of slapen in studentenhuizen is er niet meer bij. De ondergrens is 24 jaar geworden. En maar goed ook. Vlak voor het vaststellen had ik een date met een meid van 22. De date is minder succesvol. Het is een gezellig avondje op het terras van Ledig Erf in Utrecht. We drinken een paar drankjes, praten over van alles en nog wat, maar daar blijft het bij. Op de fiets Whatsapp ik haar dat het gezellig was, maar niet voor herhaling vatbaar. Ze is het met mij eens, maar ze had toch best graag met mij naar bed gewild. Ze wilde wel eens naar bed “met een oudere man”! En bam, ineens voel ik me een 'ouwe vent'. Een vieze ouwe vent op zoek naar jonge meiden, waarover Corrie vertelde. Toch twijfel ik of ik niet nog even terug fiets. Ook ouwe knarren hebben behoeftes.

bram

 

Eerder schreef Bram:

"Hoe groot is die van jou?"
Waarom ik nooit nee zeg tegen seks op een eerste date