Veel lof voor reactie van verslaggever wanneer een man haar probeert te zoenen

Media door Laura

Een Braziliaanse verslaggever krijgt veel lof om haar scherpe reactie wanneer ze lastig gevallen werd tijdens haar werk. Terwijl ze zich voorbereidde om verslag te doen van het WK voetbal, werd ze ineens belaagd door een voetbalfan. Hij probeerde haar te zoenen, maar Julia Guimaraes kon snel wegduiken. Ze liet het er niet bij zitten en gaf hem lik op stuk.

"Doe dit niet", schreeuwt ze hem na. "Doe dit nooit meer, oké? Je mag dit nooit meer doen. Oké? Dit is niet beleefd. Dit is niet juist. Doe dit nooit. Doe dit nooit bij een vrouw. Oké? Respect." In de video is te horen hoe de man zijn excuus aanbiedt.

Op social media wordt ze geprezen om haar directe reactie en duidelijke boodschap. 

Respect

Vorige week gebeurden twee dezelfde incidenten. Op 18 juni kreeg Zweedse reporter Mahlin Wahlberg ongevraagd een zoen op haar wang. Op 15 juni werd journaliste Julieth Gonzalez Theran, die werkt voor het Spaanstalige gedeelte van het Duitse zender DW, lastig gevallen terwijl ze live verslag deed. Een man kwam op haar af, grijpte haar borst en kuste haar wang. Julieth wist niet wat haar overkwam en ging gewoon door met het werk. 

Later plaatste ze op Instagram de videobeelden met het beschrift: "RESPECT! We verdienen niet om zo behandeld te worden. Ik deel de voetbalvreugde, maar we moeten de grenzen van genegenheid tonen en lastig vallen stellen." Volgens haar maakte de voetbalfan misbruik van de situatie. Ze probeerde hem later nog te vinden in de massa, maar zonder succes. 

Lees ook: Hier gaat het tweede bloedstollende seizoen van The Sinner over