Met deze vijf tips zijn de krassen op je zonnebril verleden tijd

Mode & trends door Michelle Habets

Na een koude winter kun je jouw geliefde zonnebril eindelijk weer uit de la tevoorschijn toveren. Maar wanneer 'm opzet, blijkt 'ie onder de krassen te zitten. Ieks! Gelukkig hoef je 'm niet meteen weg te gooien, want met deze vijf tips verdwijnen die vervelende krassen als sneeuw voor de zon. 

Krassen op zonnebril

Lees ook: De beste kleuren om te dragen als je een bleke huid hebt

1. Baksoda

Baksoda is hét wondermiddeltje in je keukenkastje met eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt het gebruiken bij een grote schoonmaak of tijdens het koken, maar met baksoda kun je dus ook de krassen uit je zonnebril verwijderen. Door één deel water met twee delen baksoda te mengen, krijg je een dikke pasta. Doe dit mengsel op een watje en wrijf dit zo'n tien seconden over de krassen. Spoel de glazen af met koud water en je zonnebril is als nieuw! 

2. Meubelspray

Een meubelspray kan de krassen in je zonnebril een paar dagen opvullen. Spuit een beetje meubelspray op je glazen en wrijf er met een pluisvrije doek overheen. Doe dit net zolang tot je de kras en de meubelspray niet meer ziet. Helaas zullen de kras(sen) na een paar dagen weer tevoorschijn komen. 

3. Tandpasta

Heb je geen meubelspray of baksoda in huis? No stress! Ook met tandpasta kun je de krassen uit je zonnebril verwijderen. Doe één bolletjes gewone tandpasta op de kras en wrijf met crikelvormige bewegingen over het glas. Doe dit zo'n vijf minuten en spoel vervolgens je zonnebril af met lauw water. Let er wel op dat je het hele glas mee poetst, anders ontstaan er juist meer krasjes in je zonnebril.  

4. Autowax

Ook met autowax kun je de krassen in je zonnebril wegtoveren. Doe een beetje wax op de glazen en maak met een zachte doek ronddraaiende bewegingen. Et voilà: je bril is krasvrij! 

5. Zilverpoets

Met zilverpoets bescherm je normaal gesproken je zilveren kettingen, armbanden of oorbellen. Toch kun je dit goedje ook gebruiken voor je lievelingszonnebril. Doe een beetje op de glazen van je zonnebril en wrijf dit uit met een watje. Met deze methode zijn de krasjes op je zonnebril verleden tijd en kun je weer volop genieten van de zon. 

Lees ook: Altijd een scherpe blik met de Vision Direct kortingscode

Beeld: Unsplash, Giphy