Leuk nieuws: er mogen nu ook bands meedoen aan The Voice of Holland

Media door Roos

'This is the Voice, of Hooolland!' Gaat jouw hart al sneller kloppen van deze oneliner en zit jij elke vrijdagavond aan de buis gekluisterd om te zien welke juryleden er zullen omdraaien? Dan hebben we een leuk nieuwtje voor je, want dit seizoen van The Voice zal het er nét even wat anders aan toe gaan. Er mogen namelijk ook bands mee doen. Hoe leuk is dat!

The Voice of Holland

Nieuw element

Martijn Krabbé maakte het nieuws vanochtend bekend tijdens de ochtendsshow van Edwin Evers 'Evers Staat Op' op Radio 538. “Nederland is een voorloper op andere landen”, verklaart de presentator over de verandering in de talentenjacht. Hij gaat verder: “Hier worden altijd als eerste nieuwe dingen geprobeerd. Voor het nieuwe seizoen mogen nu ook bandjes zich opgeven.” Volgens Martijn is dat zo besloten, omdat er altijd veel aanvragen van bands binnenkomen die ze normaliter altijd afwezen. Verder voelen veel zangers of zangeressen zich in hun eigen band gewoon vertrouwder en kunnen zij beter presteren.

Zangtalent is leidend

Toch benadrukt Martijn wel dat de talentenjacht nog steeds uitsluitend beoordeeld wordt op zangtalent. Een goeie gitarist zal dus helaas niet doorslaggevend zijn. En als de zanger of zangeres het voor de rest verpest, heeft de hele band pech. Bands hoeven daarentegen niet bang te zijn dat als de zanger of zangeres van de band heel goed is, de rest van de band niet mee door mag naar de volgende ronde. Inschrijven als band = meedoen als band.

Lees ook: Oeps, verklapt: Deze nieuwe coach schuift aan bij The Voice of Holland