Dat wordt bingen: The Staircase is de nieuwe crimeserie à la Making a Murderer

Media door Roos

Twee jaar geleden was de wereld in de ban van de bloedstollende serie Making a Murderer. Daarin zagen we hoe Steven Avery onder bedenkelijke omstandigheden werd veroordeeld voor de moord op fotografe Teresa Halbach. The Staircase is een soortgelijke verhaallijn. Iemand vermoord? Check. Een veroordeelde dader? Check. Gesjoemeld met bewijs? Check.

Lees ook: Nieuw op Netflix: deze films en series kwamen in week 20 erbij

Puntje van je stoel

Na Making a Murderer belooft ook The Staircase een verslaving te worden waarbij je de hele avond op het puntje van je stoel aan de buis gekluisterd zit. Het verhaal gaat over Michael Peterson, die in 2001 zijn vrouw dood onderaan de trap vindt. Hij denkt dat ze gevallen is. Wat volgt is een eindeloze rechtzaak, waarna Michael uiteindelijk wordt veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. De omstandigheden zijn verdacht, want ook hier zou gesjoemeld zijn met bewijs. Filmmaker Jean-Xavier de Lestrade volgde de zaak destijds op de voet en maakte er een prijswinnende documentaire over.

Vrijgelaten

Hoewel Peterson levenslang veroordeeld was, werd hij in 2011 vrijgelaten. Er was ontdekt dat een getuige had gelogen tijdens de ondervraging in de rechtbank, waardoor dat bewijs tegen Michael nu niet meer geldig was. Om uit de gevangenis te blijven pleitte Michael in 2017 in de rechtbank wel schuldig te zijn, maar tot op de dag van vandaag houdt hij vol dat hij zijn vrouw niet vermoord heeft.

Trailer The Staircase

In The Staircase volgt de documentaire maker Michael Peterson opnieuw en laat zien hoe het de schrijver nu vergaat. Wij kunnen niet wachten tot deze bloedstollende serie op Netflix verschijnt! Bekijk de trailer van The Staircase hieronder om alvast in de stemming te komen. 

Trailer

Lees ook: Zien: De eerste Nederlandse Netflix-serie gaat over Amsterdamse studenten

Beeld: Netflix