Zien: De eerste Nederlandse Netflix-serie gaat over Amsterdamse studenten

Media door Roos

De eerste Nederlandse Netflix Original serie belooft een bloedstollende horrorserie te worden over studenten in Amsterdam. De naam is nog onbekend, maar wél weten we dat de opnames aan het einde van dit jaar zullen plaatsvinden. 

Seks, rijkdom en macht

Volgens Netflix gaat de serie over een groep Amsterdamse studenten die geniet van alles wat het studentenleven in de hoofdstad te bieden heeft: seks, rijkdom en macht. Maar, alles heeft een keerzijde en sommige ongeschreven regels mogen niet overtreden worden. Daardoor openen ze per ongeluk een ze een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Gouden Eeuw… Spannend!

Twee genres in één

De cast van de serie is nog onbekend, maar wel weten we dat Pieter Kuijpers (maker van de serie Smeris en de film Riphagen) de serie heeft bedacht. Pieter: "Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die twee genres combineert: coming of age en horror. De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd. Ik vind het een eer om met Netflix samen te werken, een van de grootste en beste spelers in de wereld van drama en film."

Eind dit jaar beginnen de opnames. Wij kunnen niet wachten! 

Lees ook: Deze nieuwe thrillerserie wordt jouw volgende Netflix-verslaving

Beeld: iStockphoto