Koning Willem-Alexander geeft bijzonder cadeau aan familie van overleden Niels in Break Free

Media door Michelle Habets

Gisteravond ging het derde seizoen van het programma Break Free van start, over jonge avonturiers die op reis gaan maar tragisch om het leven komen. De eerst aflevering ging over Niels van der Ploeg. Hij kwam op 23 jarige leeftijd om door een vaarongeluk. Een ontroerende aflevering met een emotioneel gebaar van niemand minder dan koning Willem-Alexander.

Lees ook: Naked Attraction: Bij deze datingshow is iedereen naakt

Ongeluk

De 23-jarige Niels van der Ploeg woonde Noordwijk en werkte voor een bedrijf dat luxe motorjachten bouwt, met onder andere koning Willem-Alexander als klant. Op 19 september 2015 komt de kerngezonde Niels in St. Tropez om het leven toen hij een boottochtje met twee vrienden maakte en met een hoge snelheid tegen een andere jacht aan voer. Niels en een van de twee vrienden overleefden het niet.

Brief van de koning

Niels was van jongs af aan al gek op boten en deze liefde is altijd bij hem gebleven. Zo mocht hij zelfs de boot van koning Willem-Alexander van Kroatië naar Griekenland varen. Dat Niels een speciaal plekje in het hart van de koning heeft, werd al snel duidelijk. Want in de aflevering van Break Free krijgen we te zien dat de familie van de jongen een brief kreeg van de koning met een fotoboek met alle foto’s die Niels ooit naar de koning stuurde. Hoe lief is dat!

Terug naar de plek

In de aflevering van gisteravond was te zien dat de familie van Niels terugging naar de plek waar hij om het leven kwam. Dit zorgde niet alleen voor tranen bij de familieleden, maar ook op Twitter greep men massaal naar een tissue. 

Lees ook: Foto: is dit het bewijs dat Olcay de Mol is?

Beeld: BNN VARA