YES! Er komt een speciale editie van Vrienden van Amstel Live en The Flying Dutch

Media door Redactie Ze.nl

Het staat jaarlijks altijd met een dikke marker in onze agenda’s gekrast: Vrienden van Amstel Live. De concertreeks, die deze week aan de gang is, bestaat al 20 jaar en is spectaculairder dan ooit. En dat niet alleen: ze hebben deze week ook iets nieuws aangekondigd waar zeker weten bij wilt zijn… 

Vliegende Vrienden van Amstel Live

Samenwerking

Vrienden van Amstel Live heeft namelijk aangekondigd een samenwerking aan te gaan met The Flying Dutch. Vanwege de jubilea van beide evenementen zal op zaterdag 15 september een eenmalige editie van De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! plaatsvinden in Amsterdam, Eindhoven en Zwolle. Tijdens het festival dat gelijktijdig op de drie locaties gehouden zal worden, zullen er optredens zijn van o.a. Anouk, Douwe Bob, André Hazes, Typhoon, Chef’Special, Xander de Buisonjé, Jeroen van Koningsbrugge, VanVelzen, BLØF, Guus Meeuwis, Rowwen Hèze, DI-RECT, Lil’ Kleine, Broederliefde, Diggy Dex, Coen & Sander, Lucas & Steve en Fedde Le Grand. En dit zijn niet de enige namen, later zullen er ook nog andere artiesten aan dit illustere rijtje worden toegevoegd. 

Vliegende Vrienden van Amstel Live

De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE!

Maar wat houdt zo’n samenwerking tussen deze twee grote partijen nou concreet in? Net als bij The Fying Dutch zullen de artiesten per helikopter reizen naar de drie steden. Dat zullen zij bij De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! in duo vorm doen waardoor elk optreden unieke samenwerkingen en uitvoeringen van nummers krijgt. Het dagvullende programma wordt afgewisseld met optredens van DJ’s en wordt gepresenteerd door Nick & Simon, Xander de Buisonjé en een nieuw duo Roel (VanVelzen) & Jeroen (van Koningsbrugge).

Vliegende Vrienden van Amstel Live

Echt kroeggevoel

En dat we daarbij willen zijn is een ding wat zeker is. Afgelopen weekend ging onze dienstdoende partyverslaggeefster Marleen voor Ze.nl op pad om het met eigen ogen te zien. Het heet niet voor niets de Vrienden van Amstel Live, daar kwam ze wel achter. De vriendschappelijke sfeer heerst niet alleen op het podium, maar ook in het publiek. Een echte kroegsfeer, precies zoals het bedoeld is. Iedereen danst, zingt en schreeuwt met elkaar wat een avond opleverde om nooit te vergeten. En met alle spectaculaire optredens, hangende podia en een zaalvullend programma kwam je letterlijk ogen te kort. Niet zo gek dus dat alle 190.000 (!) kaarten al verkocht waren voordat Vrienden van Amstel Live überhaupt z’n lineup bekend had gemaakt. 190.000, dat is heel wat meer dan de 13.000 kaarten die in 1998 verkocht werden. 

Wil je kaarten voor De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE? Die zijn vanaf donderdag 25 januari vanaf 10:00 uur te koop via Vliegendevrienden.nl, in de supermarkten van Albert Heijn of via www.ah.nl/vliegendevrienden

Lees ook: Belangrijk bericht van de Ze-redactie