Hou je vast: het gaat flink stormen en regenen morgen

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Bezoekje aan de kapper gepland? Die wil je misschien opnieuw plannen, want je komt gegarandeerd thuis met een coupe windhoos. Volgens het KNMI gaat het morgen namelijk flink (!) stormen in het land. Aan de kust krijgen we zelfs te maken met een westerstorm met zware tot zeer zware windstoten. 

Vanmiddag al gaat het een stuk harder waaien: dan kan de windkracht oplopen tot een stevige windkracht 7. In de loop van vannacht neemt de wind nog meer in kracht toe en later in de nacht zijn er zware windstoten mogelijk van 75 tot 100 km per uur. Tijdens onweersbuien kunnen zelfs zeer zware windstoten tot 110 km per uur voorkomen. 

Alsof het feest nog niet compleet is, kan het ook nog eens flink gaan stortregenen. "Op sommige plaatsen is kans op 15 mm regenwater in 3 uur tijd," zo laat weervrouw Diana Woei weten. "Later op de woensdagochtend en in de middag trekken vervolgens stevige buien in van west naar oost. Daarbij is in korte tijd ook veel regenwater mogelijk en is kans op zware rukwinden tot 110 km per uur. Buiten de buien om waait het ook behoorlijk met zware windstoten van 75 tot 100 km per uur."

En daar is 'ie weer: KNMI heeft uit voorzorg voor morgen code geel afgegeven... 

Lees ook: Eh, pardon?! Rapper Boef noemt vrouwen die hem hielpen 'hoeren'