Twitter kritisch op 'luie' Harald in Ik Vertrek

Media door Redactie Ze.nl

Het mocht dan wel een herhaling zijn van de Ik Vertrek uitzending van gisterenavond, de kritiek op het deelnemende stel was ook dit keer niet mals. Te zien waren Harald en Jerry die naar het Duitse Trautenstein verhuisden om daar een bed & breakfast te beginnen. Maar terwijl Jerry en de ouders van Harald keihard aan de slag gaan, lijkt Harald zich vooral bezig te houden met commentaar leveren... En dat valt bij Twitterend Nederland niet echt in goede aarde.

Het stel laat een werkend bestaan in Nederland achter: Jerry werkte op een kinderopvang en Harald neemt afscheid van zijn baan in de tuinbouwsector. Beiden hadden de droom om een bed & breakfast te beginnen en toen deze droom aardig overeen bleek te komen met elkaar, werd de beslissing snel genomen om te emigreren. In Trautenstein, een dorpje met niet meer dan 600 inwoners, werd een hotel gevonden die ze konden kopen waarna het avontuur kon beginnen.

Maar eenmaal in Duitsland moet er wel nog veel gebeuren: er is een lekkage geweest en de keuken is zwaar gedateerd. Een klus die ze niet alleen kunnen klaren en dus komen de ouders van Harald veel langs om te helpen. Vervolgens is in de aflevering te zien dat zij eigenlijk wel heel veel doen, in tegenstelling tot hun zoon... De kritiek is... tja, niet mals. 

Toch lijkt het allemaal nog steeds goed te gaan, want ondanks dat het hotel al in 2014 z'n deuren opende, is het anno 2017 nog steeds open. Mét Jerry en Harald.

Lees ook: Stay in bed: Deze series komen 1 januari op Netflix