Speciale tattoo voor diabetespatiënten meet bloedsuikerspiegel - Tattoo Tuesday

Fashion door Roos

Tam tam tammm, het is weer tijd voor een gloednieuwe Tattoo Tuesday. Wekelijks brengen we jullie inspiratie op het gebied van lichaamsversiering. Normaal gesproken zijn tattoos voor de sier. Gewoon, omdat je het mooi vindt of het een speciale betekenis voor je heeft. Deze week staat echter in het teken van een wel heel bijzondere tatoeage. Namelijk eentje die, naast versiering, nog een andere functie heeft.

Bron: MIT Media Lab

Say bye bye vingerprik

Elke dag een prik in je vinger klinkt vervelend. Toch is dit voor diabetespatiënten realiteit. Bij mensen met diabetes (ook wel suikerziekte) kan het lichaam de insulineproductie niet zelf reguleren. En dit is nodig om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Daarom moeten diabetespatiënten zelf hun suikerspiegel testen door bloed te prikken. Onderzoekers van Harvard en Massachusetts Institute of Technology werken aan manieren om dit eenvoudiger te maken. Hun laatste ontwikkeling is er eentje waar mensen zonder diabetes bijna jaloers van zouden worden..

De onderzoekers werken namelijk aan een tatoeage (!) speciaal ontworpen voor diabetespatiënten. De tattoo verandert van kleur wanneer de bloedsuikerspiegel uit balans is en het dus tijd wordt om actie te ondernemen. In plaats van dagelijks je vinger prikken, meet deze multifunctionele tattoo het suikergehalte in je bloed. Is dat even handig!

Wanneer de tattoo op de markt zal komen is nog onduidelijk. In de video hieronder kun je zien hoe het precies werkt. 

Lees ook: 15 x de mooiste tattoos op je heup - Tattoo Tuesday