DIY: De leukste kerstversiering voor Harry Potter-fans maak je zelf

Mode & trends door Roos

Er gaat niets boven een gouwe ouwe Harry Potterfilm kijken op de bank met een kleedje. En die knusheid kun je met kerst natuurlijk ook in huis halen. Voor de echte Harry Potter diehards hebben we nu iets leuks, namelijk je kerstboom in Harry Potter stijl versieren. Dure Harryballen kopen? Welnee, die maak je gewoon zelf. Met deze DIY's is jouw kerstboom die jaar helemaal Harry Potter proof

1. Snitch ballen

Hoe leuk is het om je boom vol te hangen met snitches? Deze kerstballen met vleugeltjes kun je super makkelijk zelf maken. Koop wat gouden kerstballen en plak de vleugels er zelf op. Op de afbeelding hieronder hebben ze veren gebruikt.

 

Snitches and broomsticks! #harrypotter #harrypotterchristmas #christmasfun

A post shared by Janis (@jkittyspeaks) on

 

2. Snitchballen part 2

Je kunt de vleugels ook van karton maken. Of met het aluminium van een wegwerpovenschaal.

 

3. Personageballen

Hoe leuk is het om je kerstballen zelf te versieren in Harry Potter thema? Je tekent heel simpel jouw favoriete personage op een bal, zoals hieronder.

 

4. Knipselballen

 Of knip zinnen uit een van de boeken en plak ze op de ballen, zoals op de afbeelding hieronder. De finishing touch is natuurlijk een brilletje en bliksemschicht.

 

Harry Potter Christmas Ornament #craftynclever #harrypotter #harrypotterchristmas

A post shared by craftynclever (@craftynclever) on

 

5. Toverballen

Bij een Harry Potter thema horen natuurlijk toverdrankjes. Laat je inspireren door de afbeelding hieronder en vul glazen potjes met glitters. Etiketje erop en klaar is kees. Simpel en leuk!

 

6. Gebreide truiversiering

Hou je van breien? Dan heb je deze Harry Potter truien in no time in elkaar geflanst. Niet zo handig met de breinaalden? Vraag je oma of tante of ze ze voor je kan maken. Wie weet kom je dan direct onder die lelijke kersttrui uit die ze je elk jaar kado doen.

 

A post shared by Nilsen Silva (@nilsensual) on

Lees ook: 25 x Deze foute kersttruien liggen nu in de winkel 2017

 

7. Simpele versiering

Dit idee is perfect voor wie zijn of haar Harry Potter fetisj niet te opvallend wil tonen. Figuurzaag een latje in de vorm van een kerstbal en plak je lievelingsbladzijde erop. Ook hier geldt: een strik maakt het af.

 

8. Glitterballen

Deze DIY is wederom heel makkelijk. Koop doorzichtige ballen en vul ze met glitters in je favoriete kleur. Schrijf je favoriete citaat of teken een symbool van Harry Potter erop met stift. Jep, je bent alweer klaar.

 

9. Boekballen

Hoe leuk zijn deze kerstballen met opgerolde passages uit het boek? Je maakt het heel simpel na: Koop wat doorzichtige ballen en stop er een aantal opgerolde passages uit het boek in. Simpel, maar o zo leuk!

 

10. Quoteballen

Ben je niet zo van de tierelantijnen en wil je je boom het liefst simpel en strak houden? Geen probleem. Schilder de ballen in een simpele kleur zoals zwart, grijs of wit. De films zitten boordevol diepgaande teksten die perfect zijn om op je kerstbal te schrijven. Denk aan 'The ones that love us never really leave us'  (Sirius Zwarts in The Prisoner of Azkaban) of 'I solemnly swear I am up to no good' (Harry Potter in The Prisoner of Azkaban). Lintje eromheen en tadaaa, je hebt een prachtige simplistische kerstbal. Je kunt de ballen natuurlijk elke kleur geven die je mooi vindt.

 Lees ook: 14 x Tattoo quotes uit Harry Potter - Tattoo Tuesday