De origineelste ideeën voor een themafeest

Mode & trends door Roos

Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Maargoed, alleen slingers op je feestje is natuurlijk een beetje saai. Een origineel thema daarentegen zorgt ervoor dat iedereen het er járen later nog steeds over heeft. Geen inspiratie? Geen zorgen, met deze originele ideeën wordt jouw avond onvergetelijk.

1. Dirty Disco Party

Terug naar de jaren 70, want it’s time to boogie! Met retro versiering, extravagante glitter outfits met wijde pijpen en gezellige disco hits heb je met dit thema alles in huis voor een geweldige avond. Hang discobollen aan het plafond en huur een blacklight. Bombardeer de kamer met neonbalonnen en maak slingers met LP platen. Je vrienden kunnen helemaal losgaan met hun outfits. Denk aan rolschaatsen, afro’s en glitterpakken. Jij zorgt voor de Saturday Night Fever hits en vette happen zoals hotdogs en hamburgers.

2. Karaoke Party 

Met dit thema heb je gegarandeerd een hele avond vol vermaak. Iedereen verkleed zich als zijn favoriete zanger of zangeres of simpelweg een bekende artiest van toen of nu. Denk aan Elvis, Beyoncé, The Beatles of Lady Gaga. De avond wordt gevuld met een breed scala aan foute karaoke liedjes en veel gezelligheid. 

3. Arabian Nights Party

Laat je inspireren door de duizend-en-een-nacht verhalen uit het Midden-Oosten en verbouw je woonkamer met kussens, perzische tapijten en Oosterse lantaarns. Verkleed jezelf als een rijke oliesjeik of een buikdanseres en serveer Oosterse hapjes zoals humus en falafel. Op Spotify bestaat zelfs een Arabian Night afspeellijst waarop je een buikdanswedstrijd kunt houden met je vrienden. Wedden dat dit feest iedereen nog lang bij zal blijven?

4. Ugly Sweater Party

Geen glitter en glamour, maar warme chocomelk met rum. Bij dit thema trek je de allerlelijkste trui aan die je maar kunt vinden. Denk aan die gebreide trui die je ooit met kerst van je tante hebt gekregen of duik de kast van je vader in en zoek die oude trui die hij in de jaren 90 kapot heeft gedragen. Met kerst kun je overigens ook overal lelijke kersttruien vinden met 3D rendieren of een naakte kerstman. En remember, bij foute truien kan foute muziek natuurlijk niet ontbreken. 

Lees ook: 25 x Deze foute kersttruien liggen nu in de winkel 2017

5. Afrikaanse Jungle Party

Terug naar de oertijd in de rimboe met een Afrikaans jungle thema. Versier de kamer met planten, dierenprints, groene kleden aan de muur en slingers als lianen aan het plafond. Je vrienden kunnen verkleed als wilde dieren. De drankjes worden in kartonnen bekers met bamboe rietjes geserveerd terwijl ‘The Lion Sleeps’ en 'Waka Waka' door de speakers klinken. Roarrr, niets staat een wilde avond nog in de weg. 

6. Underwater World Party

Bij dit thema waan je je in een prachtige onderwaterwereld met zeemeerminnen en onderwaterprinsessen. Plak blauw papier en kartonnen visjes op de muren en gooi de woonkamer vol met opblaasdieren. Hang de ruimte vol blauwe en witte ballonnen en ga los met glitter, glitter en nog eens glitter. Wil je extra uitpakken? Huur een blacklight en zet je woonkamer in een spooky blauw licht. Serveer blauwe drankjes en zeewierchips terwijl jij in je blauwe glitterjurk je prinses van het onderwaterbal bent. Je vrienden kunnen verkleed als zeemeermin, onderwaterdieren of scubaduikers. 

7. Flower Power Party 

Ga terug in de tijd naar de jaren 60, toen je opa en oma nog hip en jong waren. Laat je inspireren door de tijd van Woodstock met bloemenprints, wijde pijpen en ronde brilletjes. Versier de kamer met peace tekens en felgekleurde bloemenprints en maak een afspeellijst met hippie muziek van Bob Dylan, The Beatles, Elton John, The Rolling Stones en The Mamas & the Papas. Verwelkom je gasten met een shotje fluoriserende skittle wodka en hang ze vol met glowsticks en bloemenkransen voordat ze het hippieparadijs (je woonkamer) betreden. Wil je echt uitpakken? Maak ijsblokjes in alle kleuren van de regenboog.

Lees ook: Hebben! De ultieme foute kersttrui voor jou en je beste vriendin

8. New Year’s Eve again (and again)

Oud en nieuw, een van de leukste momenten van het jaar. En waarom zou je deze avond niet vaker mogen beleven? Laat iedereen zijn meest feestelijke outfit aantrekken en zorg voor veel champagne, confetti en vuurwerksterretjes. Elk uur tel je af alsof het nieuw jaar is, waarbij er champagne gespoten en confetti geknald wordt. En natuurlijk mag een nieuwjaarskus niet ontbreken…

9. High school Stereotypes

De middelbare schooltijd zit vol met stereotypes, van nerds en cheerleaders tot Popie Jopies en leraren. Laat je inspireren door High School Musical en Mean Girls en iedereen verkleed zich als zijn of haar favoriete typetje. Zorg voor genoeg punch, snoep en chips. Er wordt beerpong met grote rode cups gespeeld en jullie dansen op de gouwe ouwe klassiekers van toen. 

10. Holidaze Party

Feestdagen zijn fantastisch want, het woord zegt het al, het is feest! Laat iedereen verkleed komen als zijn of haar lievelingsfeestdag, of dat nu Kerst, Pasen, Koningsdag of Valentijnsdag is. Jij versiert elke ruimte in je huis in het thema van een andere feestdag, of je gooit gewoon alles door elkaar in één ruimte. Het is immers jouw dag. Denk aan kerstslingers, hartjesballonnen en paaseitjes. De kerstliedjes worden afgewisseld met fijne hitjes en jij krijgt alle kadootjes. Beter wordt het niet.

Lees ook: Kledingmerk WE komt met geweldige kersttrui voor twee