Emotionele oproep van Lieveke over zoontje met zeldzame oogziekte gaat viral

Kinderen door Laura

“Help mijn zoontje ZIEN!!!” schrijft moeder Lieveke (31) op de donatiepagina. Haar drie maanden oude zoontje Miguel is geboren met een zeldzame oogaandoening (Sclero Cornea). De enige manier waarop Miguel ooit kan zien is een operatie waar kunst-hoorvlies geplaatst wordt. Deze moeten worden uitgevoerd door door artsen in de VS. En daarvoor heeft ze 110.000 euro nodig. Om moment van schrijven heeft ze nog 22 dagen te tijd om het geld via donaties bij elkaar te krijgen.

emotionele oproep

Slechts twee baby per jaar krijgen de diagnose Sclero cornea. “Er was al meteen ‘iets’ geconstateerd aan de ogen van Miguel, maar omdat hij die niet opende, konden ze het niet goed bekijken”, vertelt de moeder aan het Eindhovens Dagblad. “Zo werden we naar huis gestuurd om een week later terug te komen, maar dat voelde niet goed.” 

Lees ook: Marissa (28) is geboren met een reuzenmoedervlek: 'Ik werd voor Dalmatiër uitgemaakt’

De enige oplossing

Toen de diagnose werd vastgesteld, stortte de wereld van de kersverse ouders compleet in. Volgens vader Michael (33) hadden ze in het begin nog de hoop dat er slechts een kleine ingreep nodig was. Na diverse onderzoeken bleek dat er maar één oplossing was: een kunst-hoornvlies operatief laten plaatsen door professor James Aquavella in Amerika. Deze arts werkt met een speciale methode die in Europa nog onbekend is en kent meerdere succesvolle ervaringen met de operatie.

“Het doet ons enorm veel pijn en verdriet met de gedachten dat hij ons nooit zal kunnen zien en de wereld niet kan ontdekken. We houden zoveel van hem maar er is altijd een achterliggende gedachten dat hij blind is.” schrijft Lieveke op de pagina.

Geld inzamelen

Het grote probleem is: het kost natuurlijk handenvol geld om naar Amerika te reizen en daar een operatie uit te laten voeren. Hiervoor hebben Lieveke en Michael de donatie-pagina opgezet. In een korte tijd proberen ze de 110.000 euro bij elkaar te krijgen, zodat Miguel een kans maakt om te zien. Op moment van schrijven is er al zo’n 17.400 euro ingezameld.

Doneren kan via deze website.

Lees ook: 6 originele alternatieven voor beschuit met muisjes